Valgsnacks for uke 16

Alabama senator: Den nyslåtte guvernøren Kay Ivey (R) har besluttet at denne senatsplassen allikevel skal ut på nyvalg allerede 12. desember i år. Nominasjonen går over to runder; 15 august og 26. september. Guvernøroppnevnte Luther Strange (R) er klar favoritt, men Iveys avgjørelse kan lokke flere kongressrepresentanter til å forsøke seg. Så langt er eneste motkandidat delstatsrepresentant Ed Henry (R), som var mannen som startet riksrettsprossessen mot tidligere guvernør Phil Bentley (R).

New Mexico senator: Entreprenør Mark Rich (R) vil stille mot senator Martin Heinrich (D) i 2018. Rich har null politisk erfaring, men har evnen til å finansiere egen valgkamp, noe som alltid er attraktivt for et parti.

 

Georgia 6. distrikt: Suppleringsvalget på tirsdag endte med at demokraten Jon Ossof (48%) og republikaneren Karen Handel (20%) gikk videre til 2. runde den 20. juni.

Nebraska 2. distrikt: Tidligere kongressmann Brad Ashford (D) sier at enten han selv eller hans kone, Ann Ashford, vil stille mot mannen som beseiret ham i 2016 og tok setet tilbake for republikanerne, Don Bacon. Begge Ashfordene er for øvrig tidligere republikanere.

New Mexico 1. distrikt: To demokrater har meldt seg på til dette ledige setet; bystyremedlem i Albuquerque, Pat Davis og jussprofessor Antoinette Sedillo Lopez.

Oklahoma 1. distrikt: Distriktsanklager Tim Harris i Tulsa blir tredje republikaner til å stille her. Kongressmann Jim Bridenstine (R) vil trolig avstå fra gjenvalg.

Utah 4. distrikt: Kongressmann Jason Chaffetz (R), som leder Kontrollkomiteen i Huset, vil ikke ta gjenvalg i 2018 og kan komme til å forlate jobben før embetsperioden er ute, også.

Virginia 10. distrikt: Delstatssenator Jennifer Wexton (D) vil stille mot kongresskvinne Barbara Comstock (R) i 2018. Flere demokrater stiller alt, men Weston er ansett som Comstocks farligste utfordrer.

 

Kansas finans: Guvernør Sam Brownback (R) har utnevnt delstatssenator Jacob LaTurner (R) til ny finansminister etter Ron Estes (R) som ble valgt til Kongressen 11. april.

Maine guvernør: Advokat og veteran Adam Cote (D) stiller til guvernør i 2018. Cote gjorde et forsøk på å bli demokratenes kandidat i det 1. kongressdistriktet i 2008, men tapte nominasjonen for nåværende kongresskvinne Chellie Pingree 44 – 28.

Oklahoma guvernør: Delstatsrepresentant Scott Inman (D) søker den demokratiske nominasjonen til dette åpne vervet. Tidligere delstatssenator Connie Johnson stiller fra før.

Oklahoma justis: Den guvernøroppnevnte justisminister Mike Hunter (R), som tok over for Scott Pruitt (R) da denne ble sjef for det føderale miljødirektoratet, vil stille til en full fireårsperiode i 2018.

Washington lokal: Tidligere borgermester i Seattle, Mike McGinn (D vil forsøke å vinne tilbake jobben fra mannen som beseiret ham i 2013, Ed Murray (D). Sistnevnte sliter for tiden med beskyldninger om overgrep for 30 år siden, men det er altfor tidlig å si hva slags følger dette får.