Valgsnacks for uke 14

Aller først: Det er suppleringsvalg i Kansas’ 4. distrikt på tirsdag og en egen sak kommer samme dag (påskeferie er for kyllinger). Dernest: Påmeldingsfristen i New Jersey gikk ut på mandag og vi har selvsagt en oversikt.

 

Maine senator: Delstatssenator Eric Brakey (R), som kommer fra den libertarianske fløy av partiet, vil utfordre den uavhengige senatoren Angus King i 2018.

 

California 34 distrikt: Første runde av suppleringsvalget endte med klar seier til delstatsrepresentant Jimmy Gomez, som tok 28%. Andreplassen gikk til tidligere planleggingskommissær Robert Ahn, med 19%. Begge er demokrater.

Georgia 6. distrikt: Vi har et par målinger forut for 1. runde den 18. april. SurveyUSA har Jon Ossoff (D) på 43%, Karen Handel (R) på 15% og Bob Gray på 14% – ingen andre topper 10%. Lake Research har målt for demokratvennlige MoveOn og finner Ossoff med 40%, mot 18% for Handel og ingen andre over 7%. En intern måling for Dan Moody (R) gir Ossoff 43%, Moody og Handel 12% hver og Judson Hill 10% – de tre siste er republikanere.

Minnesota 7. distrikt: Kongressmann Collin Peterson er en de mest sentrumsorienterte demokratene i Kongressen, men i Trumps jubelår i Minnesota var han nær ved å tape for en politisk helt ukjent republikaner, piloten Dave Hughes (Peterson vant bare 52-47). Hughes stiller igjen, men kan bli slått ut i primærvalget av tyngre navn, f.eks. delstatsrepresentant Tim Miller.

Kansas 2. distrikt: Delstatssenator Steve Fitzgerald (R) er førstemann til å stille til dette setet, som blir ledig fordi kongresskvinne Lynn Jenkins (R) avstår fra gjenvalg.

Montana 1. distrikt: En måling fra Gravis foran suppleringsvalget 25. mai, gir republikaneren Greg Gianforte 50% mot 38% for demokraten Rob Quist.

New Hampshire 1. distrikt: Tidligere politisjef og medlem av delstatens alkoholkommisjon, Eddie Edwards, stiller for republikanerne i et av USAs mest jevne vippeseter. Republikanerne tapte setet i 2016.

New Mexico 1. distrikt: Bystyremedlem Pat Davis (D) vil stille i dette setet, som blir ledig fordi kongresskvinne Michelle Lujan Grisham (D) stiller til guvernør i 2018.

Ohio 16. distrikt: Delstatsrepresentant Christina Hagan (R) stiller i dette distriktet, som blir åpent fordi kongressmann Jim Renacci (R) stiller til guvernør.

 

Alabama guvernør: Justiskomiteen i delstatshuset fikk fredag rapporten fra den uavhengige etterforskeren som har vært ansatt for å sjekke om guvernør Robert Bentley (R) brøt loven i forbindelse med sin affære med en politisk rådgiver. Rapporten er sterkt negativ for Bentley og mange tror nå at han vil bli stilt for riksrett. Hvis så skjer overtar viseguvernør Kay Ivey (R) hans fullmakter, inntil han eventuelt frikjennes av Senatet.

Colorado guvernør: Statsadvokat George Brauchler, som var ansvarlig for å tiltale mannen som åpnet ild i et kinolokale i Aurora, stiller til guvernør for republikanerne i 2018.

Minnesota guvernør: Delstatsrepresentant Tina Liebling (D) vil stille til guvernør i 2018.

Missouri lokal: Bystyremedlem Lyda Krewson (D) vant, som ventet, en knusende seier i borgermestervalget i St. Louis.

Nebraska lokal: I første runde av borgermestervalget i Omaha gikk borgermester Jean Stothert (R) og tidligere delstatssenator Heath Mello (D) videre til andre runde 9. mai, med tallene 44-41.

South Carolina guvernør: Tidligere direktør for delstatens helsedepartement, Catherine Templeton har annonsert at hun stiller i det republikanske primærvalget mot guvernør Henry McMaster i 2018. McMaster rykket opp da daværende guvernør Nikki Haley ble FN-ambassadør.

Virginia guvernør: Senator og tidligere demokratisk presidentkandidat Bernie Sanders har gitt sin offisielle støtte til tidligere kongressmann Tom Perriello (D) foran høstens guvernørvalg.

Wisconsin skole: Tirsdagens valg på ny skoleinspektør endte, som ventet, med et valgskred for sittende skoleinspektør Tony Evers (D), som tok 70%.