Valgsnacks for uke 13

Aller først: Årets første suppleringsvalg til Kongressen finner sted tirsdag, i Californias 34. distrikt. I tillegg er det andre runde av valget på skoleinspektør for Wisconsin. En egen sak kommer tirsdag morgen. I tillegg utgår påmeldingsfristen i New Jersey på mandag.

 

Texas senator: Kongressmann Beto O’Rourke (D) fra El Paso vil utfordre senator Ted Cruz (R) i 2018. Selv om Cruz tapte presidentnominasjonen i 2016 og O’Rourke er en seriøs kandidat, skal det ekstremt mye til før en demokrat kommer i nærheten av å være konkurransedyktig i Texas. Derimot er El Paso-distriktet klart demokratisk, så her vil all spenning være knyttet til demokratenes nominasjon.

 

Colorado 5. distrikt: Delstatssenator Owen Hill lanserer en intern utfordring til kongressmann Doug Lamborn (R).

Minnesota 1. distrikt: Kongressmann Tim Waltz (D) stiller, som ventet, til guvernør i 2018. Han tok en knapp seier i 2016 og distriktet ventes å tiltrekke sterke navn fra begge partier.

 

Arizona admin: Administrasjonsminister Michele Reagan (R) får en intern utfordring fra delstatssenator Steve Montenegro neste år. Den som går videre møter trolig delstatssenator Katie Hobbs (D) i november 2018.

Colorado finans: Delstatsrepresentant Steve Lebsock er første demokrat til å annonsere at han stiller til finansministerposten i 2018. Den sittende finansministeren, Walker Stapleton (R) kan ikke stille til gjenvalg, men vurderer guvernørracet.

Georgia admin: Delstatsrepresentant Buzz Brockway (R) er førstemann til å erklære seg som kandidat til administrasjonsministerjobben, som blir ledig fordi Brian Kemp (R) stiller til guvernør.

Ohio finans: Fylkesrevisor Clarence Mingo stiller til dette ledige vervet i 2018. Han møter delstatsrepresentant Robert Sprague i det republikanske primærvalget.

Virginia guvernør: Gravis har målt høstens valg og finner jevnt løp, både til guvernør- og viseguvernørvervet. CNU har også en fersk måling av primærvalget til guvernør og finner dødt løp, 26-26 på demokratisk side, mens tidligere senatskandidat Ed Gillespie har en klar ledelse på republikansk side. Her er det enda jevnere mellom partiene. Påmeldingsfristen for valgene gikk for øvrig ut fredag, og vi har en oversikt over de påmeldte.