Valgsnacks mandag 20. februar

Georgia 6. distrikt: Påmeldingsfristen gikk ut onsdag og i alt 11 republikanere, 5 demokrater og 2 uavhengige har meldt seg på til suppleringsvalget i april.

North Carolina 5. distrikt: Bystyremedlem i Winston Salem, Denise Adams (D) vil stille mot kongresskvinne Virginia Foxx (R) i 2018. Distriktet er ganske konservativt, så Foxx er klar favoritt, men Adams er i det minste en seriøs motkandidat.

South Carolina 5. distrikt: Kongressmann Mick Mulvaney (R) gikk av torsdag for å bli Donald Trumps budsjettdirektør. Et suppleringsvalg er utlyst 20. juni, med primærvalg i to runder 2. og 16. mai. Påmeldingsfristen er 13. mars.

 

Alabama guvernør: Knivene slipes i Alabama, der den nyoppnevnte justisminister Steve Marshall (R) akkurat har utnevnt aktor Matt Hart som spesialaktor for å etterforske guvernør Robert Bentley (R) for hans skandaler. Siden Marshall ble utnevnt av Bentley har han valgt å frita seg selv for videre oppfølging av saken og har ansatt tidligere fylkesadvokat Ellen Brooks til det formål.

Louisiana finans: Ytterligere to republikanere har meldt seg til suppleringsvalget til dette vervet til høsten (den forrige finansministeren, John Kennedy (R), ble valgt til senator i fjor). De to er delstatssenator Neil Riser og delstatsrepresentant Julia Stokes. Fra før stiller delstatsrepresentant John Schroeder (R).

Oklahoma viseguvernør: Viseguvernør Todd Lamb (R) har trukket seg fra guvernør Mary Fallins kabinett i protest mot foreslåtte skatteøkninger. Lamb anses som en av Fallins mest sannsynlige etterfølgere i 2018, og da er det ikke sikkert at det å ha trukket seg i protest mot en skatteskjerpelse er det dummeste.

Oklahoma justis: Delstatens justisminister Scott Pruitt ble fredag godkjent av Senatet som ny sjef for EPA, det føderale miljødirektoratet. Guvernør Fallin vil utnevne en erstatter.

Pennsylvania lokal: Bystyremedlem Darlene Harris (D) vil stille mot sittende borgermester Bill Peduto (D) i primærvalget i mai (som er ensbetydende med å bli valgt i denne dypt demokratiske byen).

Virginia guvernør: Quinnipiac har målt årets guvernørvalg og finner at på demokratisk side er nominasjonskampen jevn, med viseguvernør Ralph Northam og tidligere kongressmann Tom Perriello på 19% hver. På republikanske side leder tidligere partiformann og tapende senatskandidat i 2014, Ed Gillespie med 24%, med de tre andre under 10%. Begge demokratene har et forsprang på de republikanske kandidatene.