Mer

  Ryktene svirrer om deportasjonsstyrke

  President Donald Trump vurderer å bruke så mange som 100.000 medlemmer av Nasjonalgarden som en deportasjonsstyrke, ifølge et skriv som The Associated Press har fått tak i.

  Det 11 sider lange dokumentet, som beskrives om et utkast, inneholder planer om hvordan gardister kan bli innkalt for finne og deportere innvandrere uten oppholdstillatelse i USA, fra Oregon is nordvest til Louisiana i sørøst.

  Flere av Trumps medarbeidere i Det hvite hus nektet for at en deportasjonsstyrke ligger i planene.

  Det vil i så fall ikke være den første gangen at amerikanske medier skriver om Trump-regjeringens planer før de blir offentliggjort. I januar gikk det rykter om at Trump planla en presidentordre som ville beskyttet amerikanere som av religiøse grunner diskriminerer mot LHBT-personer. Det hvite hus benektet at ryktene stemte i en pressemelding.

  Oppdatering: The Associated Press har publisert dokumentet.

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også