Valgsnacks mandag 13. februar

Kongressen: NRCC, den nasjonale valgkamporganisasjonen for republikanerne i Huset, har sluppet sin første liste over hvilke distrikter de anser som kampseter i 2018. Demokratene slapp sin liste forrige uke.

 

Alabama senator: Senatet godkjente Jeff Sessions som ny føderal justisminister natt til torsdag og guvernør Robert Bentley (R) utnevnte delstatens justisminister Luther Strange (R) til å erstatte ham. Bentley har gjort det klart at han ikke ønsker noe suppleringsvalg til dette setet før det ordinære mellomvalget i 2018, der Strange vil være storfavoritt.

Pennsylvania senator: Delstatsrepresentant Rick Saccone er første republikanske kandidat til å utfordre senator Bob Casey Jr (D).

 

Georgia 6. distrikt: Kongressmann Tom Price (R) ble fredag godkjent som ny føderal helseminister. Første runde av suppleringsvalget i distriktet hans avholdes 18. april og dersom ingen tar over 50% der, blir det en ny runde 20. juni.

Kansas 4. distrikt: Republikanerne nominerte torsdag finansminister Ron Estes som sin kandidat til å etterfølge Mike Pompeo (R), som ble CIA-sjef i januar. Setet er tungt republikansk og Estes kan i praksis belage seg på to år i DC. Demokratene nominerte lørdag overraskende borgerrettsforkjemper og advokat Jim Thompson som sin kandidat.

Michigan lokal: Detroits borgermester Mike Duggan (D) stiller til gjenvalg og er storfavoritt til å få det.

Oklahoma 1. distrikt: Veteran Andy Coleman er første (men ganske sikkert ikke siste) republikaner til å melde seg som arvtager til kongressmann Jim Bridenstine (R), som ser ut til å ville holde et løfte om ikke i sitte mer enn tre perioder i Huset.

 

Alabama justis: Guvernør Robert Bentley (R) har utnevnt fylkesadvokat Steven Marshall (R) til ny justisminister i Alabama.

California justis: Tidligere kongressmann og nylig utnevnt justisministeren Xavier Becerra (D) har allerede startet kampanjen for å bli valgt i 2018. Motkandidater er forsikringskommissær og partifelle Dave Jones og fylkesadvokat Mike Ramos.

Florida finans: Delstatens finansminister, republikaneren Jeff Atwater, vil gå av for å ta en jobb universitetssektoren. Oppsigelsen vil tre i kraft så fort delstatsforsamlingen fratrer, trolig i mai.

Illinois guvernør: Forretningsmann Chris Kennedy, sønn av tidligere senator og justisminister Bobby Kennedy, vil stille til guvernør i 2018. Han må først vinne den demokratiske nominasjonen, der flere lokale tungvektere vurderer å melde seg på.

Michigan guvernør: Helsedirektøren i Detroit, Abdul El-Sayed (D) vil stille til guvernør i 2018.

Ohio guvernør: Guvernør John Kasich (R) har sagt at han vil støtte sin viseguvernør Mary Taylor dersom hun stiller til guvernørvalget i 2018. Den eneste erklærte republikanske kandidaten så langt er justisminister Mike DeWine, men administrasjonsminister Jon Husted og kongressmann Jim Renacci vurderer også å stille. På demokratisk side virker det som om alle venter og ser hva kongressmann Tim Ryan gjør og han har lovet et snarlig svar.