Valgsnacks mandag 6. februar

Kongressen: DCCC, valgkamporganisasjonene for demokratene i Huset, har offentliggjort sin første liste over distrikt som de vil forsøke å vinne i 2018.

 

Indiana senator: Den første republikaneren til å stille mot senator Joe Donnelly (D) har meldt seg. Advokat Mark Hurt har ingen folkevalgt erfaring selv, men har tidligere vært rådgiver for tidligere senator Dan Coats og tidligere guvernør Jim Engler. Det ventes at opptil flere av Indianas republikanske kongressrepresentanter vil kaste seg på etter hvert.

 

Kansas 4. distrikt: Det republikanske partiet har sitt nominasjonsmøte i dette distriktet på torsdag, og avholdt en debatt i forkant, der seks av syv påmeldte deltok. Kongressmann Mike Pompeo ble utnevnt til direktør for CIA, og setet skal fylles tirsdag 11. april. I Kansas foretas nominasjonene til suppleringsvalg av partikomiteene, ikke ved primærvalg og republikanernes 126 delegater har syv kandidater å velge mellom – se egen sak torsdag morgen! Demokratene, som ikke levnes store sjanser i dette konservative distriktet, har et nominasjonsmøte på lørdag.

 

California lokal: En aksjon som vil løsrive California fra USA har fått godkjenning til å starte en underskriftskampanje for å få fjernet de punktene i Californias grunnlov som sier at delstaten er en del av USA og at den føderale grunnloven er den øverste lov. Dersom aksjonen samler inn nesten 600,000 gyldige underskrifter i løpet av det neste halvåret kommer saken opp til folkeavstemning i 2018.

Florida landbruk: Delstatssenator Denise Grimsley vil stille til den republikanske nominasjonen til ny landbrukskommissær. Grimsley er fra jordbruksområdene sør for Orlando og har en naturlig velgerbase ‘midt i smørøyet’ for denne posten. Fra før stiller forretningsmann Paul Paulson. Sittende kommissær Adam Putnam (R) kan ikke stille igjen og ventes å stille til guvernør.

Massachusetts guvernør: Tidligere budsjettsjef for ex-guvernør Deval Patrick (D), Jay Gonzales vil stille til den demokratiske guvernørnominasjonen i 2018. Fra før er borgermester Setti Warren kandidat.

Ohio revisor: Delstatsrepresentant Keith Faber (R) vil stille til delstatsrevisor i 2018. Den sittende revisoren, Dave Yost (R) kan ikke stille på ny, men stiller til justisminister.

South Carolina guvernør: Guvernør Nikki Haley (R) ble godkjent av Senatet som ny FN-ambassadør og viseguvernør Henry McMaster (R) har rykket opp til guvernør. Delstatssenator Kevin Bryant (R) ble ny viseguvernør.

Utah lokal: Delstatsforsamlingen i Utah ser ut til å vedta et lovforslag om at det skal avholdes ny valgrunde i alle primærvalg der vinneren tar under 35% av stemmene.

Virginia guvernør: Christopher Newport Universitet har målt høstens guvernørvalg og finner viseguvernør Ralph Northam med en 26 – 15 ledelse over tidligere kongressmann Tom Perriello på demokratiske side. Blant republikanerne leder senatskandidaten fra 2014, Ed Gillespie med 33%, mens alle de andre har under 10%.