Valgsnacks mandag 30. januar

Alabama senator: Sexskandalen rundt guvernør Robert Bentley (R) kan svekke sjansene for at justisminister Luther Strange (R) blir utnevnt som erstatter for senator Jeff Sessions (R), som er nominert til føderal justisminister. Det er kontoret til Strange som i all hovedsak forestår utredning og etterforskning av en eventuell riksrettprosess og ved å sparke Strange oppover i systemet, og så utnevne en håndplukket erstatter for ham, kan det se ut som at Bentley forøker å beskytte seg selv.

 

California 34. distrikt / CA justis: Kongressmann Xavier Becerra (D) ble mandag kveld godkjent av delstatsforsamlingen som ny justisminister etter Kamala Harris (D), som ble valgt til Senatet i 2016. Becerra ble sverget inn tirsdag og det vil bli arrangert nyvalg i dette Los Angeles-baserte distriktet.

Kansas 4. distrikt: Kongressmann Mike Pompeo (R) ble mandag kveld godkjent av Senatet som ny CIA-sjef og sverget inn. Dermed er setet i Huset tomt, og det vil bli arrangert nyvalg i dette Wichita-baserte distriktet 11. april. Nominasjoner forut for nyvalg i Kansas foretas av partikomite, ikke ved primærvalg. De ledende kandidatene til den republikanske nominasjonen ser ut til å være finansminister Ron Estes og tidligere kongressmann Todd Tiahrt.

 

Ohio justis: Delstatsrevisor Dave Yost (R) vil stille til justisministerembetet i 2018.

Virginia guvernør: Roanoke College er ute med en måling av høstens guvernørvalg og finner først og fremst at alle kandidater er dårlig kjent for velgerne. Målingen gir 2014-kandidat Ed Gillespie en ledelse på republikansk side med 24%, mens de to demokratene, viseguvernør Ralph Northam og tidligere kongressmann Tom Perriello har 12% hver. Begge demokrater leder med 3% over Gillespie.