Valgsnacks mandag 16. januar

Alabama senator: Guvernør Robert Bentley (R) vil ikke arrangere noe nyvalg for senatsplassen som blir ledig når senator Jeff Sessions (R) tiltrer som ny justisminister. Bentley mener delstaten vil spare opp mot 16 millioner dollar dersom den han utnevner blir sittende frem til det ordinære valget i november 2018.

 

Kansas 4. distrikt: To kandidater stiller så langt for republikanerne i nyvalget til dette setet, som blir ledig når kongressmann Mike Pompeo (R) blir CIA-sjef. Nominasjonene til nyvalget blir avgjort ved partimøte, ikke primærvalg og de to er advokat George Bruce (R) og bystyremedlem i Wichita, Pete Weitzner.

Texas 3. distrikt: Delstatssenator Van Taylor (R) vil stille i dette åpne setet i 2018. Han er visstnok villig til å bruke et syvsifret(!) dollarbeløp fra egen lomme. Taylor vil ikke formelt erklære sitt kandidatur før delstatssenatets forhandlinger er over i slutten av mai.

 

Louisiana finans: Delstatsrepresentant John Schroder (R) stiller i nyvalget til dette vervet, som arrangeres i oktober.

Michigan guvernør: Tidligere visepresident for Xerox, William Cobbs, vil stille til guvernør for demokratene.

Minnesota guvernør: Som ventet stiller delstatsrevisor Rebecca Otto (D) til guvernør i 2018.

New Mexico lokal/revisor: Delstatsrevisor Tim Keller (D) vil stille til borgermester i Albuquerque i år.

Virginia guvernør: Tidligere kongressmann Tom Perriello (D) stiller til guvernør i år. Det var lenge antatt at viseguvernør Ralph Northam hadde den demokratiske nominasjonen i lomma, men Perriello, som var noe av en progressiv helt fordi han slo ut en meget konservativ republikaner i 2008, skal være i stand til å gjøre dette primærvalget spennende.