Valgsnacks mandag 12. desember

Louisiana senator: Senatsvalget i Louisiana på lørdag ble vunnet av finansminister John Kennedy (R), som tok en knusende 61 – 39 seier over tjenestekommissær Foster Campbell (D). Dermed er Senatet enn så lenge fulltallige, med 52 republikanere, 46 demokrater og 2 uavhengige (som støtter demokratene).

Ohio senator: Finansminister Josh Mandel (R) har offisielt erklært seg som kandidat til Senatet i 2018, mot senator Sherrod Brown (D). Mandel tapte 51 – 45 mot Brown i 2012. Kongressmann Pat Tiberi er også interessert i den republikanske nominasjonen.

 

Louisiana 3. distrikt: Andre runde i dette distriktet ble vunnet av tidligere politimann Clay Higgins, som slo tjenestekommissær Scott Angelle 56 – 44. Begge var republikanere.

Louisiana 4. distrikt: Andre runde i dette distriktet ble vunnet av delstatsrepresentant Mike Johnson (R), som slo den demokratiske advokaten Marshall Jones 65 – 35. Dermed er også Huset fulltallig, med 241 republikanere og 194 demokrater.

Washington 5. distrikt: Kongresskvinne Kathy McMorris Rodgers (R) blir trolig innenriksminister. Dermed blir det nyvalg også i dette forholdsvis konservative distriktet.

 

Baton Rouge: Borgermestervalget i Baton Rouge ble vunnet av tidligere delstatssenator Sharon Weston-Broome (D), som slo delstatssenator Bodi White (R) 52 – 48.

Georgia guvernør: Avtroppende kongressmann Lynn Westmoreland (R) har lagt ut på en «lyttetur» rundt om i delstaten. Trolig vil Westmoreland stille til guvernør i 2018.

Iowa guvernør: USAs lengst sittende guvernør, Terry Branstad (R) er utpekt til å bli ny ambassadør til Kina. Branstad har sittet i 5 og en halv periode – 22 år – dog ikke sammenhengende. Ved hans avgang vil viseguvernør Kim Reynolds (R) rykke opp til guvernør, noe som vil gi henne en stor fordel fremfor andre kandidater som vurderer å stille i 2018. Landbrukskommissær Bill Northey (R) har alt sagt at han ikke vil stille mot henne.

New Jersey guvernør: Aktivisten Bill Brennan, som startet hele ballet hvor guvernør Chris Christie (R) ble beskyldt for å ha satt i gang «Bridgegate», vil stille i det demokratiske primærvalget neste år. Brennan vil stille som en progressiv kandidat i Sanders-kategorien og har alt begynt å anklage sin hovedmotstander, investor Phil Murphy for å ville kjøpe seg til guvernørvervet.

Oklahoma justis: Delstatens justisminister Scott Pruitt (R) blir nominert til å lede EPA, det føderale Miljøverndirektoratet. Pruitt er kjent som klimaskeptiker og en venn av oljeindustrien (som er svært viktig i Oklahoma).

Virginia guvernør: Kongressmann Rob Wittman vil allikevel ikke stille til den republikanske guvernørnominasjonen i 2017.