Valgsnacks mandag 5. desember

Louisiana senator: Andre runde av senatsvalget i Louisiana avholdes natt til søndag. Finansminister John Kennedy (R) er storfavoritt mot tjenestekommissær Foster Campbell (D). En måling fra Southern Media & Opinion Research gir for øvrig Kennedy en klar 52-38 ledelse. Egen sak kommer på fredag.

New York senator: Kvinnen som overtok Hillary Clintons senatssete i New York, Kirsten Gillibrand, er visstnok allerede i gang med de første, forsiktige steg foran demokratenes presidentnominasjon i 2020. Hun har kontaktet en rekke av Clintons pengedonorer «for å diskutere landets retning videre». Gillibrand er på valg i 2018 og trenger således ikke sette jobben på spill for å stille til president.

 

California 7. distrikt: Kongressmann Ami Bera (D) ble gjenvalgt mot fylkessheriff Scott Jones (R) med 51 – 49.

California 34. distrikt: Guvernør Jerry Brown (D) har overraskende utnevnt kongressmann Xavier Becerra (D) til erstatter for avtroppende justisminister Kamala Harris (D), som ble valgt til Senatet. Det blir dermed nyvalg i dette tungt demokratiske setet.

California 49. distrikt: Kongressmann Darrell Issa (R) er formelt utpekt som vinner, etter tre ukers opptelling av diverse poststemmer i distriktet. Issa vant 51 – 49 over advokat Douglas Applegate (D).

Georgia 6. distrikt: Kongressmann Tom Price (R) er utpekt som ny helseminister og det vil bli arrangert nyvalg i dette tungt republikanske distriktet. Price er tidligere kirurg og har markert seg som en av de mer konstruktive kritikere av Obamacare i den forstand at han faktisk har fremlagt forslag til endringer. Så langt har delstatssenator Judson Hill (R) meldt seg som erstatter.

Louisiana 3. distrikt: Andre runde avholdes natt til søndag, mellom tjenestekommissær Scott Angelle og tidligere politimann Clay Higgins. Begge er republikanere.

Louisiana 4. distrikt: Andre runde avholdes natt til søndag, mellom den republikanske delstatsrepresentanten Mike Johnson og den demokratiske advokaten Marshall Jones.

Maryland 1. distrikt: Kongressmann Andy Harris (R) vurderes visstnok for en lederstilling enten i den nasjonale helseadministrasjonen eller i det føderale mattilsynet.

 

Connecticut guvernør: Fire republikanere har så langt nedsatt komiteer for å vurdere å stille til guvernør i 2018. Det er fortsatt usikkert om sittende guvernør, demokraten Dan Malloy tar en tredje periode.

Massachusetts guvernør: Borgermester i Newton, Setti Warren (D) vil stille mot guvernør Charlie Baker (R) i 2018. Beslutningen var ventet, siden Warren ikke tar gjenvalg til borgermester i 2017.

Nevada guvernør: Senator Dean Heller (R) holder døren åpen for å stille til guvernør i 2018. Han var tidligere administrasjonsminister i delstaten.