Valgsnacks mandag 21. november

Alabama senator: Den republikanske senatoren Jeff Sessions er utpekt som ny justisminister, og dersom han blir godtatt av Senatet vil guvernør Robert Bentley utpeke en erstatter. Alabamas lover tilsier at det blir et snarlig nyvalg til jobben og i så fall er det svært mange mulige kandidater i en delstat så gjennomført konservativ som dette.

Illinois senator/guvernør: Demokraten Dick Durbin ble gjenvalgt som innpisker for demokratene og vil ikke stille til guvernør i 2018.

Louisiana senator: Første runde i Louisiana resulterte i at finansminister John Kennedy (R) og tjenestekommissær Foster Campbell D) gikk videre til omkamp i desember. Jeg endrer vurdering fra trolig til trygt republikansk.

 

California distrikt 7 & 49, Louisiana distrikt 3 & 4: De to eneste kongressdistriktene som ikke er avgjort er Californias 7. og 49. distrikt. Delstaten er notorisk treg med å ferdigstille opptellingen, og vi risikerer å ikke ha et resultat her før i begynnelsen av desember. Dertil gikk valget til en ny runde i to av Louisianas distrikt.

Kansas distrikt 4: Kongressmann Mike Pompeo (R) er utpekt som ny CIA-sjef. Hvis han blir godkjent av Senatet vil det bli nyvalg i dette tungt republikanske distriktet. Merk at nominasjonene i dette distriktet foretas ved partimøte.

South Dakota distrikt 1/guvernør: Kongresskvinne Kirsti Noem (R) annonserte sitt kandidatur til guvernørjobben i 2018 forrige mandag og flere kandidater vil nok være aktuelle til å erstatte henne. Den første er tidligere tjenestekommisjonær og stabssjef for guvernør Dennis Daugaard (R), Dusty Johnson. Noem får imidlertid ikke klar bane til guvernørnominasjonen; delstatens justisminister, Marty Jackley (R), stiller også.

 

California guvernør: Tidligere Los Angeles-borgermester Antonio Villaraigosa (D) har annonsert at han stiller til guvernør i 2018.

Florida finans: Delstatens finansminister, Jeff Atwater (R), vil ikke stille til noe verv i 2018. Han har lenge vært tippet som kandidat til guvernør eller senator, men velger altså å avstå.

Minnesota guvernør: Delstatsrepresentant Erin Murphy (D) vil stille til guvernør i 2018. Sittende guvernør Mark Dayton (D) vil ikke stille til en tredje periode.

New Jersey guvernør: Delstatsrepresentant John Wisniewski (D) vil stille til guvernør i 2017. Fra før er tidligere investor i Goldman Sachs, Phil Murphy kandidat.

New York guvernør: Demokraten Andrew Cuomo, som har vært nevnt som en mulig presidentkandidat i 2020, stiller til gjenvalg i 2018.

North Carolina guvernør: Justisminister Roy Cooper (D) ser ut til å ha tatt en knepen seier over guvernør Pat McCrory (R), men resultatet er så jevnt at her må det en omtelling til, og rettssak kan heller ikke utelukkes.

Pennsylvania guvernør: Delstatssenator Scott Wagner (R) vil stille til guvernør i 2018. Også kongressmann Mike Kelly (R) vurderer å stille.

Wisconsin guvernør: Republikaneren Scott Walker heller i retning av å gå for en tredje periode i 2018. Samtidig er han fullstendig avvisende til å stille mot senator Tammy Baldwin (D) samme år.