Her er høstens siste vurdering av valgene til Representantenes hus. Alle 435 seter er på valg, men i siste Stalltips er det igjen bare 43 distrikter med reell konkurranse om plassen.

Paul Ryan. (Foto: Kongressen)
Speaker i Huset, Paul Ryan. (Foto: Kongressen)

Etter valget i 2014 fikk republikanerne 247 og demokratene 188 Representanter; førstnevntes største flertall siden valget i 1928. Før nattens valg tror jeg at demokratene har 181 sikre seter, mot republikanernes 211. Merk at en uforutsett stor seier til Hillary Clinton eller Donald Trump, kan sette selv normalt trygge seter i fare. Det er dog ingenting i målingene som tilsier at det skal skje.

Av de 43 utsatte setene, klassifiserer jeg 31 som «svake» og 12 som «trolige». Det er 13 svake seter med demokratiske favoritter mot 18 med republikanske. Kun 2 av de 12 trolige har demokratene i føringen; 10 har republikanere.

Mitt beste tips tirsdag morgen er at demokratene vinner netto åtte seter. Dette er en økning på fem fra forrige stalltips. Jeg vil videre anslå at alt fra fem til femten seters gevinst for demokratene er «innafor» et normalresultat i natt.

Jeg tipper at demokratene erobrer følgende ti distrikt: FL-10, FL-13, MN-2, NV-3, NV-4, NH-1, NJ-5, NY-19, TX-23 og VA-4. Republikanerne vinner trolig bare to: FL-2 og FL-18.

Jeg tar distriktene i den rekkefølgen valglokalene stenger:

MIDNATT

Trey Hollingsworth. (Foto: Hjemmeside)
Trey Hollingsworth. (Foto: Hjemmeside)

Indianas 9. distrikt: Kongressmann Todd Young (R) stiller til Senatet. Republikanerne nominerte den rike forretningsmannen Troy Hollingsworth, som hadde null politisk erfaring og null tilknytning til distriktet. Han har ført en upersonlig valgkamp og satste på økonomisk overtak, med masse TV-reklame. Demokratene nominerte fylkesråd Shelli Yoder, som faktisk har et visst navn i området, både som tidligere Miss Indiana og som kandidat i 2012. Hollingsworth er fortsatt favoritt, men en seier til Yoder kan ikke utelukkes. Svakt republikansk.

KLOKKEN 01:00

(Merk at alle Floridas utsatte kongressdistrikter ligger i den østligste tidssonen og valglokalene her stenger kl. 01:00.)

John Mica. (Foto: Kongressen)
John Mica. (Foto: Kongressen)

Floridas 7. distrikt: Kongressmann John Mica ble tegnet inn i et mer demokratisk sete, og den fargerike og kontroversielle republikaneren har hatt store problemer med å tilpasse seg. Han har knapt valgkampmedarbeidere og ingen pressesekretær, pengeinnsamlingen har vært dårlig og det er først de siste to ukene han har hatt penger til TV-reklame. Republikanernes valgkamporganisasjon har skutt inn millioner de siste ukene for å overkomme demokratenes økonomiske overtak. Dette partiet nominerte den unge konsulenten Stephanie Murphy, som har samlet inn gruelig mye penger og vært høyt og lavt med sin mer tradisjonelle valgkamp. Mica var populær i sitt gamle distrikt og pleide alltid å vinne med en god del demokratiske stemmer, men de nye velgerne kan være det som endelig gjør kål på ham. Svakt republikansk.

Charlie Crist. (Foto: Facebook)
Charlie Crist. (Foto: Facebook)

Floridas 13. distrikt: Kongressmann David Jollys sete ble, i likhet med Micas, tegnet mer demokratisk og republikaneren boikottes i tillegg av sitt eget partis valgkamporganisasjon fordi han tillot seg å kritisere dem offentlig. Demokratene nominerte partibytter og tidligere guvernør Charlie Crist, som til tross for tidligere ydmykende tap og et rykte som en av landets største politiske opportunister, har hatt en viss ledelse på målingene. Men er det noen som kan tape dette i siste sekund, er det Crist. Svakt demokratisk.

Brian Mast. (Foto: Facebook)
Brian Mast. (Foto: Facebook)

Floridas 18. distrikt: Kongressmann Patrick Murphy (D) stiller til Senatet. Demokratene nominerte forretningsmann Randy Perkins, mens republikanerne nominerte veteran Brian Mast, som mistet begge ben i Afghanistan. Valgkampen har vært skitten, med gjensidige anklager om økonomiske misligheter og snusk. Distriktet skal være svakt republikansk, og siden det meste tyder at Trump tar det, holder jeg også Mast for knapp favoritt. Svakt republikansk.

Carlos Curbelo. (Foto: Kongressen)
Carlos Curbelo. (Foto: Kongressen)

Floridas 26. distrikt: Kongressmann Carlos Curbelo (R) ble også tegnet inn i et mer demokratisk sete, men han har alt en viss erfaring med å vinne med demokratiske stemmer og han møter mannen han slo i 2014, tidligere kongressmann Joe Garcia. Sistnevnte har et kjent navn i distriktet, men har vært involvert i flere skandaler og ble bare valgt i 2012 fordi republikaneren han stilte mot hadde enda flere skandaler. Distriktet heller demokratisk, men valgkampen gjør at jeg faktisk tror Curbelo kan klare dette. Svakt republikansk.

Carol Shea-Porter. (Foto: Twitter)
Carol Shea-Porter. (Foto: Twitter)

New Hampshires 1. distrikt: Her er det duket for det fjerde oppgjøret (!) mellom sittende kongressmann Frank Guinta (R) og tidligere kongresskvinne Carol Shea-Porter (D). Guinta har hatt sin andel personlige, økonomiske skandaler, og har ligget under på målingene, selv om avstanden har minsket litt. Shea-Porter er imidlertid ingen inspirerende kandidat og i tillegg stiller den uavhengige millionæren Shawn O’Connor, som opprinnelig var påmeldt til det demokratiske primærvalget. Han har ingen sjanse til å vinne, men kan trekke nok stemmer fra Shea-Porter til at Guinta tross alt tar dette hjem. Merk at formelt stenger New Hampshire 02:00, men nesten alle stemmelokaler lukker en time før, så vi får trolig tall klokken 01:00. Svakt demokratisk.

Tom Garrett. (Foto: Facebook)
Tom Garrett. (Foto: Facebook)

Virginias 5. distrikt: Kongressmann Robert Hurt (R) avstår fra gjenvalg og republikanere nominerte delstatssenator Tom Garrett, mens demokratene nominerte fylkesråd Jane Dittmar. Distriktet favoriserer Garrett og han har et klart økonomisk overtak, men Dittmar er en seriøs kandidat. Trolig republikansk.

Barbara Comstock. (Foto: Kongressen)
Barbara Comstock. (Foto: Kongressen)

Virginias 10. distrikt: Kongresskvinne Barbara Comstock (D) holdt dette vippesetet greit i 2014 og ryktes å ha ambisjoner om opprykk til Senatet i 2017, når det trolig blir et suppleringsvalg til senator og visepresidentkandidat Tim Kaines sete. Hun møter forretningskvinne LuAnn Bennett, som tidligere var gift med ex-kongressmann Jim Moran (D). Bennett har sopt inn flust med cash, men det har Comstock også og interne målinger viser sistnevnte i tet. Trolig republikansk.

KLOKKEN 02:00

Brad Schneider. (Foto: Kongressen)
Brad Schneider. (Foto: Kongressen)

Illinois 10. distrikt: Her er det duket for oppgjør nummer tre mellom kongressmann Bob Dold (R) og tidligere kongressmann Brad Schneider (D). Dold er en moderat som har holdt avstand fra Trump så godt det lar seg gjøre og han har samlet inn mye penger. Schneider er steinrik og har i tillegg distriktets legning på sin side. De to foregående valgene var meget jevne og dette er så jevnt som mulig. Her kan jeg like godt kaste terning, men sier svakt republikansk.

Mike Bost. (Foto: Kongressen)
Mike Bost. (Foto: Kongressen)

Illinois 12 distrikt: Kongressmann Mike Bost (R) tok noe overraskende seier i 2014, men enda mer overraskende er det at han synes å ha fått et godt grep om vippesetet. Demokratene nominerte advokat C. J. Baricevic. Bost er klar favoritt, men pengeinnsamling og distriktets legning tilsier at han ikke kan være helt trygg. Svakt republikansk.

Bruce Poliquin. (Foto: Kongressen)
Bruce Poliquin. (Foto: Kongressen)

Maines 2. distrikt: Kongressmann Bruce Poliquin (R) vant dette åpne setet noe overraskende i 2014, da han slo tidligere delstatssenator Emily Cain (D). Hun er tilbake for en ny runde og målingene tyder på svært jevnt løp. Svakt republikansk.

Tim Walberg. (Foto: Kongressen)
Tim Walberg. (Foto: Kongressen)

Michigans 7. distrikt: Den konservative republikaneren Tim Walberg har aldri kunnet føle seg helt trygg i dette svakt republikanske setet og i år får han seriøs konkurranse fra delstatsrepresentant Gretchen Driskell (D). Svakt republikansk.

Josh Gottheimer. (Foto: Twitter)
Josh Gottheimer. (Foto: Twitter)

New Jerseys 5. distrikt: Kongressmann Scott Garrett (R) har lenge vært en god del mer konservativ enn distriktets velgermasse skulle tilsi. I år har han en meget sterk motkandidat i advokat Josh Gottheimer (D), som tidligere var taleskriver for Bill Clinton. Garrett har hatt noen uheldige uttalelser om homofile, som har fått noen av de største pengedonorene til å flykte til demokratene og i tillegg nekter den republikanske valgkamporganisasjonen å løfte en finger for å bistå ham. Distriktets republikanske velgere kan redde Garrett, men de kan like gjerne bestemme seg for at nok er nok. Svakt demokratisk.

Brian Fitzpatrick. (Foto: Hjemmeside)
Brian Fitzpatrick. (Foto: Hjemmeside)

Pennsylvanias 8. distrikt: Her takker representant Mike Fitzpatrick (R) for seg og republikanerne nominerte like så godt broren, tidligere FBI-agent Brian Fitzpatrick til å overta. Demokratene nominerte delstatsrepresentant Steve Santarsiero. Fitzpatrick har en viss nytte av etternavnet og distriktet er vennligsinnet overfor republikanere nedover på stemmeseddelen. Svakt republikansk.

Lloyd Smucker. (Foto: Facebook)
Lloyd Smucker. (Foto: Facebook)

Pennsylvanias 16. distrikt: Kongressmann Joe Pitts (R) avstår fra gjenvalg og republikanerne nominerte delstatssenator Lloyd Smucker til å erstatte ham. Republikanerne har en formidabel valgkampmaskin i dette distriktet, men Smucker har ikke vist gode takter og demokratenes kandidat, konsulent Christina Hartman har samlet inn mye penger. Smucker burde lagt denne ballen død, i stedet er dette nå kun trolig republikansk.

Pete Gallego. (Foto: Facebook)
Pete Gallego. (Foto: Facebook)

Texas 23. distrikt: Husets eneste fargede republikaner, Will Hurd (R), må ut i omkamp mot mannen han beseiret i 2014, tidligere kongressmann Pete Gallego. Begge er gode, seriøse kandidater med masse penger samlet inn. Distriktet er imidlertid litt mer demokratisk i presidentvalgår og i tillegg tyder mye på at Clinton har gjort det brukbart her. Dette er også et valg så jevnt at jeg kunne kastet terning, men jeg tipper svakt demokratisk.

KLOKKEN 03:00

Tom O'Halleran. (Foto: Twitter)
Tom O’Halleran. (Foto: Twitter)

Arizona 1. distrikt: Kongresskvinne Ann Kirkpatrick (D) stiller til Senatet. Demokratene nominerte ex-republikaner og tidligere delstatssenator Tom O’Halleran, som er en traust, men trygg politiker. Republikanerne nominerte den skandaleomsuste fylkessheriffen i Pinal County, Paul Babeu. Distriktet heller svakt republikansk og partiet hadde det før Kirkpatrick, men Babeu har trolig i overkant mye personlig baggasje til å vinne det tilbake. Svakt demokratisk.

Martha McSally (Foto: Kongressen)
Martha McSally (Foto: Kongressen)

Arizona 2. distrikt: Kongresskvinne Martha McSally (R) ser ut til å ha fått et brukbart grep om dette vippesetet, som hun tok med syltynn margin i 2014. Demokratene nominerte tidligere delstatsrepresentant Matt Heinz, som er en seriøs kandidat. Trolig republikansk.

Scott Tipton. (Foto: Kongressen)
Scott Tipton. (Foto: Kongressen)

Colorado 3. distrikt: Kongressmann Scott Tipton (R) sitter i et moderat konservativt sete, og får tøff motstand fra tidligere deltatssenator Gail Schwartz (D). Målingene er visstnok jevnere enn man skulle tro og jeg tør ikke annet enn å vurdere denne til svakt republikansk.

Mike Coffman. (Foto: Kongressen)
Mike Coffman. (Foto: Kongressen)

Colorado 6. distrikt: Kongressmann Mike Coffman (R) har i flere år vært nederlagsdømt av demokratene, men har likefullt kloret seg til seier i november. I 2016 møter han lederen av delstatssenatet, Morgan Carroll (D). Jeg tror velgerne setter pris på den uavhengige Coffman, som har gjort det klart at han ikke stemmer på Trump. Svakt republikansk.

Jack Bergman. (Foto: Facebook)
Jack Bergman. (Foto: Facebook)

Michigan 1. distrikt: Kongressmann Dan Benishek (R) tar ikke gjenvalg i dette vippesetet. Det republikanske primærvalget endte med en overraskende seier til den pensjonerte generalen Jack Bergman, som seilte opp mens de to hovedkandidatene nuket hverandre. Bergman har null politisk erfaring og har hengt etter i pengeinnsamlingen. Demokratene nominerte tidligere delstatspartileder Lon Johnson, som har samlet inn mye penger. Begge kandidater er «transplants», dvs. de kommer ikke opprinnelig fra Michigans øverste, nordvestlige halvøy, som utgjør mesteparten av distriktet (og der deler ligger i den midtvestlige tidssonen), men jeg tipper Bergmans noe sterkere tilknytning kan bli utslagsgivende. Svakt republikansk.

Angie Craig. (Foto: Facebook)
Angie Craig. (Foto: Facebook)

Minnesota 2. distrikt: Republikaneren John Kline har holdt dette vippesetet i flere år, men avstår fra gjenvalg. Partiet nominerte den konservative spaltisten og radioverten Jason Lewis, en kandidat helt i Trumps ånd, med diverse tvilsomme kommentarer om kvinner og minoriteter gjennom årene. Demokratene fikk sin drømmekandidat, forretningskvinne Angie Craig, som har samlet inn mye mer penger enn Lewis. Craig har dog ikke dominert valgkampen slik mange (undertegnede inkludert) hadde trodd og både målinger og partienes pengebruk tyder på at dette er jevnt. Svakt demokratisk.

Rick Nolan. (Foto: Kongressen)
Rick Nolan. (Foto: Kongressen)

Minnesota 8. distrikt: De rurale strøk av Minnesota er et av områdene hvor Trump kommer til å gjøre det bra; mange velgere med lav utdanning og lav inntekt og i dette tilfellet også en inngrodd mistro til alt som smaker av globalisering og innovasjon. Kongressmann Rick Nolan (D) vant knapt i 2014 mot forretningsmann Stewart Mills (R), som forsøker igjen. Om Mills vinner dette, kan han takke Trump, men jeg har fortsatt Nolan som svak favoritt. Svakt demokratisk.

Brad Ashford. (Foto: Kongressen)
Brad Ashford. (Foto: Kongressen)

Nebraska 2. distrikt: Dette vippesetet holdes av ex-republikaner Brad Ashford (D), som tok det fra en svak republikaner i 2014. Republikanerne hadde problemer med å skaffe gode kandidater og måtte nøye seg med tidligere general Don Bacon, som har lite politisk erfaring. Dette distriktet, selv om det ligger i sterkt konservative Nebraska, ble vunnet av Barack Obama i 2008 og jeg tror nå at demokratene beholder det i to år til. Svakt demokratisk.

Lee Zeldin. (Foto: Kongressen)
Lee Zeldin. (Foto: Kongressen)

New York 1. distrikt: Republikaneren Lee Zeldin tok dette vippesetet fra en demokrat i 2014 og får sterk motstand fra bystyremedlem Anna Throne-Holst (D),som har samlet inn mye penger. Zeldin har imidlertid drevet en taktisk god valgkamp og ledet overlegent på siste uavhengige måling. Marginen blir nok ikke så stor, men jeg tror dette valget ligger i kategorien svakt republikansk – på grensen til trolig.

Tom Suozzi. (Foto: Twitter)
Tom Suozzi. (Foto: Twitter)

New York 3. distrikt: Demokraten Steve Israel tar ikke gjenvalg og republikanerne været straks en mulighet til å kapre dette vippesetet. De nominerte delstatssenator Jack Martins, mens demokratene nominerte tidligere fylkesråd Tom Suozzi, som av mange ble ansett som gårsdagens mann. I dette velstående distriktet er imidlertid Trump lite populær, og Martins har måttet kjempe i sterk motvind på målingene. Trolig demokratisk.

Zephyr Teachout. (Foto: Facebook)
Zephyr Teachout. (Foto: Facebook)

New York 19. distrikt: Den moderate republikaneren Chris Gibson avstår fra gjenvalg. Han ville vært trygg i dette vippesetet, men i sted blir det nå en meget jevn batalje mellom tidligere delstatsrepresentant John Faso (R) og professor, aktivist og Bernie Sanders-tilhenger Zephyr Teachout. Faso var blant de få «rene» politikere i en gjennomkorrupt delstatsforsamling og gjorde det brukbart som partiets guvernørkandidat i 2006. Teachout flyttet ganske nylig til distriktet og har sitt daglige virke i New York City, noe som i utgangspunktet er suspekt for folk fra andre deler av staten. Målingene viser jevnt løp, men Teachout har ligget litt foran og har drevet en energisk valgkamp. Meeeeget svakt demokratisk.

Claudia Tenney. (Foto: Facebook)
Claudia Tenney. (Foto: Facebook)

New York 22. distrikt: Dette vippesetet forlates av den moderate republikaneren Richard Hanna. Til å erstatte ham nominerte republikanerne den konservative delstatsrepresentanten Claudia Tenney, som var nær ved å vippe ut Hanna i primærvalget i 2014. Demokratene nominerte fylkesråd Kim Myers og i tillegg stiller den velstående forretningsmannen Martin Babinec som uavhengig. Han har fått støtte fra flere republikanere i området og sier han vil sitte med republikanerne i Huset om han blir valgt. Situasjonen er uoversiktlig og Babinec er trolig den eneste uavhengige kandidaten i landet, med en sjanse til å vinne i natt. Jeg tror imidlertid at som tredjekandidater flest, vil hans oppslutning dale og Tenney vil tjene mest på det. Svakt republikansk.

Tom Reed. (Foto: Kongressen)
Tom Reed. (Foto: Kongressen)

New York 23. distrikt: Kongressmann Tom Reed (R) hadde en «close call» i 2012, men har formodentlig lært. Demokratene stiller med John Plumb, som er medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet og en god kandidat. Dog, trolig republikansk.

John Katko. (Foto: Kongressen)
John Katko. (Foto: Kongressen)

New York 24. distrikt: I dette moderat demokratiske setet sitter en av de største anomalier i amerikansk politikk for tiden, republikaneren John Katko. Til tross for at dette setet ga Obama hele 57% i 2012, ga de Katko en 20%-seier i 2014. Han var ansett som en av de mest sårbare republikanerne før valgkampen, men har hatt en solid ledelse på målingene mot Colleen Deacon (D). Trolig republikansk.

Louise Slaughter. (Foto: Kongressen)
Louise Slaughter. (Foto: Kongressen)

New York 25. distrikt: Kongresskvinne Louise Slaughter (D) fikk sitt livs sjokk i 2014, da den ukjente republikaneren Mark Assini kom farlig nær å ta dette setet, som både hun og andre (igjen, også undertegnede) hadde ansett som trygt. Assini prøver seg på nytt, men denne gangen er Slaughter bedre forberedt. Trolig demokratisk.

KLOKKEN 04:00

Rod Blum. (Foto: Kongressen)
Rod Blum. (Foto: Kongressen)

Iowa 1. distrikt: Kongressmann Rod Blum (R) vant knapt i 2014 og har stemt mye mer konservativt enn distriktets politiske legning skulle tilsi. Han var derfor ansett som meget utsatt i år. Han har imidlertid bygget en profil som motstander av alt fra Washington, og er flink til å ta vare på distriktet sitt. Det har gitt ham en moderat ledelse på målingene over demokratenes kandidat, bystyremedlem Monica Vernon. I tillegg kan det se ut til at Blum får noe drahjelp av Trump. Svakt republikansk.

David Young. (Foto: Kongressen)
David Young. (Foto: Kongressen)

Iowa 3. distrikt: Kongressmann David Young (R) ble nominert av distriktspartimøtet, etter å ha kommet på femteplass i primærvalget (i Iowa går nominasjonen til partimøtet dersom ingen tar over 35% i valget) og han hadde ingen overbevisende seier i november. I år har han imidlertid imponert med en solid pengeinnsamling og en solid valgkamp mot veteran Jim Mowrer (D), som tapte mot Steve King i det 4. distriktet i 2014. Trolig republikansk.

Danny Tarkanian. (Foto: Twitter)
Danny Tarkanian. (Foto: Twitter)

Nevada 3. distrikt: Kongressmann Joe Heck (R) stiller til Senatet. Republikanerne nominerte bankmann Danny Tarkanian, som har stilt til flere verv tidligere og tapt alle. Demokratene nominerte forretningskvinne Jacky Rosen. Ingen av disse var sine partiers førstevalg, men alt tyder på at Nevada går for Clinton og hun vil trolig trekke andre kandidater med seg. Svakt demokratisk.

Ruben Kihuen. (Foto: Facebook)
Ruben Kihuen. (Foto: Facebook)

Nevada 4. distrikt: Kongressmann Cresent Hardy (R) var en stor overraskelse i 2014 og vant pga katastrofalt lav valgdeltagelse blant demokratene. Han har jobbet hardt i distriktet, men i et normalår skal det mye til for at distriktet går republikansk. Demokratene stiller med delstatssenator Ruben Kihuen. Forhåndsstemmene tyder på at de er oppildnet i år og da skal Hardy få det vanskelig. Svakt demokratisk.

Mia Love. (Foto: Kongressen)
Mia Love. (Foto: Kongressen)

Utah 4. distrikt: Kongresskvinne Mia Love (R) tok dette åpne distriktet på andre forsøk i 2014, men var nær ved å tape det, selv om velgermassen er overveiende konservative. I år har hun jobbet hardere i selve distriktet, og hatt mindre fokus på nasjonale opptredener (som svart, kvinnelig republikaner var hun ettertraktet på talkshowene i 2012/14). Det har gitt seg utslag i bedre målinger mot kandidaten fra 2014, advokat Doug Owens (D). Etter den dårlige prestasjonen forrige gang må hun imidlertid godta at jeg har mine tvil til henne også i år. Svakt republikansk.

KLOKKEN 05:00

Ami Bera. (Foto: Kongressen)
Ami Bera. (Foto: Kongressen)

California 7. distrikt: Demokraten Ami Bera tok dette vippesetet fra en republikaner i 2012 med liten margin og ble gjenvalgt i 2014 med enda mindre å gå på. Hans far ble i år tiltalt og dømt for brudd på de strenge finanseringslovene i forbindelse med valgene i 2010 og 2012 og selv om kongressmannen selv har gått klar, har republikanerne brukt skandalen for alt den er verdt. Deres kandidat er fylkessheriff i Sacramento, Scott Jones. Han er godt kjent og populær, men sliter med Trump i en stadig mer latinsk delstat. Svakt demokratisk.

Jeff Denham. (Foto: Kongressen)
Jeff Denham. (Foto: Kongressen)

California 10. distrikt: Republikaneren Jeff Denham sitter i et vippesete, men tok 56% mot birøkter Michael Eggman (D) i 2014. Det blir omkamp i år og Denham er fortsatt favoritt. Trolig republikansk.

David Valadao. (Foto: Kongressen)
David Valadao. (Foto: Kongressen)

California 21. distrikt: Republikaneren David Valadao sitter i et tungt latinsk distrikt, men har allikevel blitt valgt to ganger med støtte fra mange demokratiske velgere. Demokratene nominerte advokaten Emilio Huerta, i strid med ønskene til det lokale partiapparatet. Jeg tipper Valadao får gjenvalg, men er åpen for at dette setet meget vel kan ryke, dersom nok hispanjoler vil sende en melding til Trump. Svakt republikansk.

Salud Carbajal. (Foto: Facebook)
Salud Carbajal. (Foto: Facebook)

California 24. distrikt: Kongresskvinne Lois Capps (D) takker av. Distriktet er moderat venstrevridd, men ikke dramatisk mye. Demokratene nominerte fylkesråd Salud Carbajal, mens republikanerne nominerte forretningsmann Justin Fareed. Begge har sopet inn penger og ført en aktiv valgkamp. Distriktet heller såpass demokratisk at Carbajal er favoritt, men Fareed har imponert og jeg vil ikke på noen måte utelukke ham. Svakt demokratisk.

Steve Knight. (Foto: Kongressen)
Steve Knight. (Foto: Kongressen)

California 25. distrikt: Den verdikonservative republikaneren Steve Knight kan få det vanskelig mot den demokratiske advokaten Bryan Caforio. Sistnevnte ble, som Huerta i distrikt 21, nominert mot de lokale aktivistenes vilje og det kan muligens hjelpe Knight noe. Svakt republikansk.

Darrell Issa. (Foto: Kongressen)
Darrell Issa. (Foto: Kongressen)

California 49. distrikt: Kongressmann Darrell Issa (R) gjorde det overraskende svakt mot advokat Douglas Applegate (D) i primærvalget i juni. Et par målinger viste Applegate helt i ryggen på Issa, men det var før det ble kjent at Applegate hadde sine svin på skogen. Distriktet trender mot venstre, men enn så lenge: Trolig republikansk.

KLOKKEN 06:00

Don Young. (Foto: Kongressen)
Don Young. (Foto: Kongressen)

Alaska 1. distrikt: Kongressmann Don Young (R) har sittet trygt her siden han vant et suppleringsvalg i 1973. Han er blitt mer og mer grinete og sær for hvert år, og målingene har vist at Alaska går mot venstre. I år har demokratene en halvveis seriøs kandidat, tidligere avisutgiver Steve Lindbeck. Han har et kjent navn, har samlet inn en del cash og støttes av et par fagforeninger som tidligere har vært i lomma på Young. Dog har Young et enormt nettverk av kjentfolk etter å ha representert delstaten i 43 år og innbyggerne vil nok tenke seg om to ganger før de avsetter en pengemaskin som ham; han er berømt for sin evne til å trekke føderale dollar til Alaska. Trolig republikansk.