Valgsnacks mandag 5. september

Det er et primærvalg i Massachusetts 9. kongressdistrikt torsdag. En egen sak kommer på formiddagen.

 

Louisiana senator: Republikanske Remington har målt og finner finansminister John Kennedy (R) i ledelsen med 27%, mot 16% for tjenestekommissær Foster Campbell (D) på andreplass og 13% for kongressmann Charles Boustany på tredje. I en hypotetisk andre omgang vinner Kennedy 51 – 27 over Campbell.

Missouri senator: Senator Claire McCaskill (D) vil stille til gjenvalg i 2018.

 

Arizona distrikt 5: Sjokkerende utvikling i dette trygt republikanske distriktet, der delstatssenator Andy Biggs slo advokat Christine Jones med NI stemmer etter at alle forhåndsstemmer var talt opp natt til natt til lørdag. Jones hadde en ledelse på nesten 900 stemmer onsdag morgen, så dersom dette holder seg, er det en av de største overraskelser i nyere amerikansk, politisk historie. Hele greia går nå til en endelig (?) omtelling.

Hawaii distrikt 1 & 2: Den republikanske kandidaten i distriktet, forretningskvinne Angela Kaaihue, beskyldes av eget parti for rasisme. I tillegg har hun akkurat meldt seg på det demokratiske suppleringsvalget i distrikt 1.

Kentucky distrikt 1: Kongressmann Ed Whitfield (R), som uansett ikke søker gjenvalg i år, vil gå av tirsdag 6. september. Det blir avholdt et suppleringsvalg samtidig med det ordinære valget i november.

Nevada distrikt 4: Kongressmann Cresent Hardy (R) hadde et hjerteinfarkt mandag, men er ventet å være tilbake for fullt i løpet av få dager.

 

Georgia guvernør: Det har begynt å gå spekulasjoner om at tidligere guvernør Sonny Perdue (R) vil prøve å gjenvinne sin gamle jobb i 2018. Perdue var guvernør i de foregående åtte år før Nathan Deal (R), den nåværende guvernøren.

Idaho guvernør: I tillegg til viseguvernør Brad Little, vil tidligere delstatssenator Russ Fulcher stille til guvernør i 2018. Fulcher stilte mot sittende guvernør Butch Otter i 2014 og tok 44% i det republikanske primærvalget.

Maine guvernør: Guvernør Paul LePage (R) vil ikke utelukke at han vil gå av før embetsperiodens utløp. Den kontroversielle LePage har vært i særlig hardt vær i det siste, med trusler og påstander om rasisme. Dersom han går av vil lederen i delstatssenatet, Michael Thibodeau (R) ta over.

Pennsylvania justis: Generalinspektør Bruce Beemer (D) ble tirsdag sverget inn som ny justisminister. Den forrige, Kathleen Kane (D), måtte gå av fordi hun ble dømt for flere lovbrudd. Beemer sitter frem til embetsperioden utløper i januar.

Virginia guvernør: Delstatssenator Frank Wagner blir fjerde republikaner til å stille til dette vervet. Han sier at avgjørelsen delvis er et resultat av at partistyret vedtok at nominasjonen skal foretas ved primærvalg og ikke konvent.