I forrige uke holdt Donald Trump seg stort sett til manus. Han fikk gode skussmål på talene sine, sa at han angret på noen av uttalelsene sine, og uttrykket anger overfor de han måtte ha påført personlig smerte. I tillegg forsøkte han å appellere til svarte velgere. Republikanernes presidentkandidat var også den første, store politiske personligheten som besøkte flomrammede Louisiana sammen med visepresidentkandidaten Mike Pence. Lederen for Det republikanske partiet, Reince Priebus, likte det han så.

Trumps nye valgkampmanager, Kellyanne Conway, fikk mye av æren for Trumps nye takter. I et intervju med CNNs Dana Bash på søndag sa Conway også at Trump ikke driver med personangrep (lengre).

«He doesn’t hurl personal insults and he regrets causing personal pain based on things that he has said,» sa Conway.

Samtidig begynte det å gå rykter om at Trump også ville moderere sin immigrasjonspolitikk noe. Dette ønsket ikke Conway å kommentere. Trump gikk imidlertid selv ut i et intervju med Bill O’Reilly mandag kveld og understreket at han fortsatt ønsket å gjennomføre de tidligere lovte utsendelsene av kriminelle, ulovlige innvandrere, men at dette skulle gjennomføres med allerede eksisterende lovgivning. Endringen var at ikke alle de rundt 11 millionene skulle ut av landet, som han tidligere har vært inne på. Du kan lese mer om det her i tirsdagens utgave av Morgenkaffen.

Mandagen skulle egentlig ha gått med til å formidle dette budskapet, i tillegg til å angripe Hillary Clinton for Clinton Foundations rolle i løpet av hennes tid som utenriksminister. Slik gikk det ikke.

Etter å ha blitt kritisert av vertene på MSNBCs «Morning Joe» (blant annet) for å være nedsettende og generaliserende i sitt forsøk på appellere til svarte velgere, kom Trump med en Twitter-tirade mot programmets to programledere, Joe Scarborough og Mika Brzezinski.

Han anklaget altså Brzezinski for å være nevrotisk og ikke spesielt smart. Som ikke det var nok beskyldte Trump de to programlederne for å ha et hemmelig forhold (som det allerede har vært spekulert om en del om i pressen), og lovte å utlevere alle detaljene om det angivelige forholdet når situasjonen passer seg.

Conways forsøk på å få Trump-kampanjen «on message» igjen har med andre ord fått et lite tilbakefall allerede.

Foto: Gage Skidmore.