Valgsnacks mandag 23. august

Valgsnacks mandag 22. august

 

Det avholdes andre runde av primærvalget i Oklahoma tirsdag. En sak vil bli postet tirsdag formiddag.

 

Indiana senator: Ex-senator Evan Bayh (D) forsøker å erobre et senatssete igjen, men det kan vise seg at han har samme problem som felte republikaneren Richard Lugar i 2012. CNN har nemlig gjort en gravejobb og funnet at Bayh ikke har tilbrakt mye tid i Indiana de siste fem årene og han registrerte DC som sin adresse kort tid etter at han gikk av.

 

California distrikt 32: Delstatsrepresentant Roger Hernandez (D) har offisielt trukket seg fra kampen mot kongresskvinne Grace Napolitano (D), men vil forbli på stemmeseddelen. Hernandez har vært sykmeldt fra delstatsforsamlingen etter at han fikk et besøksforbud mot seg fra en dommer i en lang og skitten skilsmissesak.

Indiana distrikt 4 & 5: Kongressrepresentantene Todd Rokita og Susan Brooks ble greit renominert til de setene de midlertidig frasa seg for å stille til guvernørjobben i Indiana.

New York distrikt 3: En føderal dommer har bestemt at delstaten New York må arrangere et nytt primærvalg for republikanerne i distrikt 3, fordi en kandidat ikke fikk navnet sitt på stemmeseddelen, selv om han hadde nok underskrifter.

Wyoming distrikt 1: Advokat Liz Cheney, datter av tidligere visepresident Dick Cheney, vant tirsdagens republikanske primærvalg med 40% av stemmene og er dermed i praksis sikret to år i Kongressen.

 

Pennsylvania justis: Delstatens justisminister Kathleen Kane (D) ble mandag kjent skyldig på alle 9 tiltalepunkter, inkludert mened. Kane trakk seg onsdag og guvernør Tom Wolf (D) nominerte generalinspektør og tidligere assisterende justisminister Bruce Beemer (D) som erstatter. Beemer må godkjennes av delstatssenatet.