Trump er ute med høstens første tv-reklame

Kampanjen til Donald Trump presenterte fredag sin første tv-reklame i høstens valgkamp. Budskapet: Trump vil holde landet trygt mens Clinton vil gjøre situasjonen verre.

Reklamen kombinerer omtalen av syriske flyktninger med video og scener fra grensen mot Mexico. Den spiller på frykten for syriske flyktninger og ulovlig innvandring. «Illegal immigrants,» sies det, «convicted of committing crimes get to stay, collecting Social Security benefits, skipping the line. Our border open. It’s more of the same, but worse.»

Trump fortsetter dermed å spille på strengene han tidlgere har hatt suksess med i den republikanske nominasjonskampen. Reklamen spiller på en reell frykt blant mange amerikanere: At farlige innvandrere skal komme inn i USA, og at innvandrere skal belaste de offentlige tjenestene slik at det går på bekostning av amerikanere.

Reklamen er første del av en reklame-pakke Trump-kampanjen har kjøpt for rundt 4 millioner dollar i en rekke vippestater. Denne reklamen vil i første omgang vises i Florida, Ohio, North Carolina, Virginia og Pennsylvania fram til 29. august.

Clinton og Super PACene som støtter henne begynte allerede med tv-reklamer i en rekke vippestater for to måneder siden.