Valgsnacks mandag 15. august

Det avholdes primærvalg i Alaska og i Wyoming tirsdag. Egne saker vil bli postet tirsdag formiddag.

 

Texas senator: Det ryktes at kongressmedlem Mike McCaul vil stille mot senator Ted Cruz i det republikanske primærvalget i 2018.

 

Arizona distrikt 1: Delstatsrepresentant David Gowan har trukket seg fra det republikanske primærvalget i distriktet og gitt sin støtte til bonde Gary Kiehne.

Florida distrikt 4: En måling av det republikanske primærvalget gir tidligere fylkessheriff John Rutherford ledelsen med 31%, mot 13% for advokat Hans Tanzler og 10% for delstatsrepresentant Lake Ray.

Florida distrikt 23: Utfordreren til kongresskvinne og tidligere partileder Debbie Wasserman-Schultz i det demokratiske primærvalget, Tim Canova, har klaget henne inn for den føderale valgkommisjonen. Canova mener at dokumenter lekket av Wikileaks viser at Wasserman-Schultz misbrukte sin stilling som partileder for å skaffe seg fordeler i primærvalgkampen i strid med lovverket.

Hawaii distrikt 1: Den demokratiske nominasjonen til dette setet, som ble ledig fordi den forrige kongressmannen døde av kreft, ble vunnet av tidligere kongresskvinne Colleen Hanabusa.

Michigan distrikt 8: Som ventet har demokratenes kandidat i distriktet, skuespillerinne Melissa Gilbert, bedt om å bli erstattet pga. helseårsaker. Demokratene har alt nominert assisterende fylkesadvokat Suzanna Shkreli til å erstatte henne.

Washington distrikt 7: Delstatsrepresentant Brady Walkinshaw (D) tok andreplassen i dette distriktet og slår dermed følge med delstatssenator Pramila Jayapal (D) til november. Mannen han kjempet med om andreplassen, fylkesråd Joe McDermott, har gitt sin støtte til Walkinshaw.

 

Hawaii lokal: Første runde av borgermestervalget i Honolulu ble vunnet av sittende borgermester Kirk Caldwell (D) med 45% og tidligere kongressmann Charles Djou (R) med 44%. De to går videre til november.

New Jersey guvernør: Delstatsrepresentant Jack Ciattarelli (R) vil annonsere sitt kandidatur til guvernørjobben en gang i slutten av september. Det har lenge vært tippet at også viseguvernør Kim Guadagno (R) vil stille. New Jerseys guvernørvalg arrangeres i 2017.

New York lokal: Tidligere føderal minister for boliger og urban utvikling, Shaun Donovan (D), forbereder visstnok å stille til borgermester i New York i 2017.