Valgsnacks mandag 8. august

Tirsdag er det primærvalg i Minnesota, Vermont og Wisconsin og lørdag er det primærvalg på Hawaii. Egne saker er alt lagt ut for de tre første, mens Hawaii kommer på fredag. For komplette resultater fra torsdagens primærvalg i Tennessee, sjekk delstatssiden.

 

Kongressen: Reuters har målt generelle tall for årets valg og finner demokratene med 39% mot republikanerne med 38%. Wall Street Journal/NBC finner derimot demokratene med en 47 – 43 ledelse.

 

Hawaii distrikt 1: Som ventet avholdes det et suppleringsvalg til dette setet samtidig med det ordinære valget i november.

Pennsylvania distrikt 9: Den republikanske forretningsmannen Art Halvorson, som kom svært nær ved å vippe ut kongressmann Bill Shuster i primærvalget i april, vil stille som demokrat. Halvorson ble sertifisert som vinner av det demokratiske primærvalget, med 1080 håndskrevne stemmer og har nå akseptert nominasjonen. Dermed får han igjen sjansen til å slå Shuster.

Tennessee distrikt 4: Kongressmann Scott DesJarlais ble renominert med 52%.

Tennessee distrikt 6: Kongresskvinne Dianne Black (R) slo tilbake en utfordring fra tidligere delstatsrepresentant Joe Carr med 64 – 32.

Tennessee distrikt 8: Den republikanske nominasjonen til dette åpne setet ble vunnet av den tidligere føderale aktoren David Kustoff, som tok 27%. Han er dermed er garantert seieren i november.

Virgin Islands: Øygruppens representant i Huset, Stacey Plaskett (D), ble renominert lørdag.

Wisconsin distrikt 1: Speaker i Huset, Paul Ryan leder 80 – 14 på sin utfordrer i det republikanske primærvalget, forretningsmann Paul Nehlen ifølge Remington.

 

Indiana viseguvernør: Den republikanske sentralkomiteen i Indiana utnevnte formelt delstatsrevisor Suzanne Crouch til partiets viseguvernørkandidat forrige mandag.