Valgsnacks mandag 25. juli

Tirsdag er det andre runde av primærvalget i Georgia og vi poster en liten snutt på morgenkvisten. Ellers gikk påmeldingsfristen ut i Delaware 12. juli og i Louisiana 22. juli. Dermed har alle delstatenes påmeldingsfrister gått ut.

 

Indiana senator: Tidligere kongressmann Baron Hill, som ble nominert som demokratenes kandidat til Senatet, har hatt problemer med å samle inn penger og har ligget langt etter den republikanske kongressmannen Todd Young på de få målingene som var tatt opp i delstaten. Mandag 11. juli, fire dager før fristen, trakk Hill seg og hans plass ble overtatt av tidligere guvernør og senator Evan Bayh, som satt på over 10 millioner dollar fra sine tidligere valgkamper. Jeg har justert min vurdering av valget fra trygt republikansk til svakt republikansk.

 

Florida distrikt 5: Kongresskvinne Corrine Brown (D) er satt under føderal tiltale for 24 anklagepunkter om økonomisk kriminalitet. Nyheten kan bare styrke hennes fremste nominasjonsutfordrer, tidligere delstatssenator Al Lawson.

Hawaii distrikt 1: Kongressmann Mark Takai (D) døde av kreft torsdag 21. juli. Det blir trolig avholdt suppleringsvalg i november, samtidig med det ordinære valget.

 

Indiana guvernør: Guvernør Mike Pence (R) ble altså plukket av Donald Trump som republikanernes visepresidentkandidat. Det betyr at han ikke samtidig kan ta gjenvalg til sitt nåværende verv. Partistyret i delstaten møtes tirsdag 26. juli for å plukke en ny guvernørkandidat og Pence har rådet dem til å plukke hans egen viseguvernørkandidat, Eric Holcomb. Kongressmedlemmene Susan Brooks og Todd Rokita stiller også.

Missouri guvernør: Remington har målt den republikanske guvernørnominasjonen og finner veteran Eric Greitens i tet, med 29%. Forretningsmann John Brunner har 22%, tidligere delstatsrepresentant Catherine Hanaway har 16% og viseguvernør Pete Kinder har 12%. PPP har Greitens på 24%, Hanaway på 22%, Brunner på 16% og Kinder på 15%.

Virginia guvernør: Delstatens Høyesterett har kjent ugyldig en avgjørelse fra guvernør Terry McAuliffe (D) om å gi tidligere straffedømte stemmeretten tilbake.