Trump-kampanjen skal ha gitt John Kasich et meget fristende tilbud om å bli Trumps visepresident. Det var sønnen Donald Trump jr. som tok kontakt med Kasich-kampanjen like etter at Kasich trakk seg i mai.

Tilbudet, rapportert av New York Times Magazines Robert Draper, ville gitt Ohio-guvernøren kontroll over både innen- og utenrikspolitikken til Trump-administrasjonen. Da Kasich-rådgiveren som fikk tilbudet spurte hva Trumps rolle ville være under en slik ordning, fikk han svaret «making America great again.»

I Trumps ideelle kabinett sitter han selv som styreleder, mens en kunnskapsrik visepresident er hans COO (Chief operating offiser).

Med andre ord var det kanskje litt rart at Trump konstant påpekte at Mike Pence var hans førstevalg under introduksjonen av Pence?

Nyheten ble spredd dagen etter at Paul Manafort, Trump-kampanjens øverstkommanderende, langet ut mot Kasich for ikke å delta på landsmøtet som foregår i Kasichs egen bakgård.

Manafort benyttet anledningen til å prøve en splitt og hersk-taktikk med Kasich og Ohio-senator Rob Portman. Portman står overfor et meget utfordrende gjenvalg. Portman skal i følge Manafort være svært oppgitt med guvernøren, av den grunn at han skader hans gjenvalgsmuligheter ved å ikke støtte Trump, noe Portman-kampanjen benekter.

Trump kommenterer saken slik på Twitter:

Skal vi ta Trump og hans kampanjes håndtering av Melania-saken som en pekepinn på sannheten kan nok litt salt anbefales. Kanskje sånn ca. en klype.

Jeg ser på Kasich som jeg ser på 2012-kandidaten Jon Huntsman, tidligere republikansk Utah-guvernør og Kina-ambassadør under Obama. Begge er politiske kontraster til hvordan nordmenn ser den stereotypiske republikaneren, og den rake motsetningen til Donald (J!) Trump: Politisk pragamatisk, men moralsk prinsipiell.

Eller tar jeg feil, og Kasichs motvillighet mot å hjelpe partiet slå Hillary Clinton i 2016 ikke er mer enn et plott for å ta over Det hvite hus i 2020? Kasichs 2020-kampanje starter 9. november 2016, dersom Trump taper.

Foto: Marc Nozell.