Valgsnacks mandag 4. juli

Happy 4th of July! Valgsnacksavdelingen tar ferie frem til mandag 25. juli; da vil vi ha noe om andre runde i Georgia og ting og tang som har skjedd i juli, f.eks. at påmeldingsfristen går ut i Delaware 12.7 og i Louisiana 22.7. Ellers gikk påmeldingsfristen ut i Rhode Island nå på onsdag.

 

Kongressen: NBC/Wall Street Journal har offentliggjort en måling som viser 46 – 46 mellom det demokratiske og det republikanske partiet i årets kongressvalg. Det tyder på at Trump så langt ikke har noen stor, negativ effekt på republikanernes sjanser til å beholde flertallet.

 

Arkansas senator: Talkbusiness har en måling som gir senator John Boozman (R) en 51 – 29 ledelse på tidligere føderal statsadvokat Conner Eldridge (D).

 

Arizona distrikt 1: Delstatssenator Carlyle Begay har avsluttet sitt forsøk på å ta den republikanske nominasjonen i dette vippedistriktet og har i stedet gitt sin støtte til fylkessheriff Paul Babeu.

Florida distrikt 5: En måling gir kongresskvinne Corrine Brown en 40 – 37 ledelse på tidligere delstatssenator Al Lawson i det demokratiske primærvalget.

Kansas distrikt 1: En intern måling for lege Roger Marshall viser at han ligger bak kongressmann Tim Huelskamp med bare ett prosentpoeng, 42 – 41. Marshalls kampanje har dog blitt svekket med offentliggjøring av at han var innblandet i en grensetvist med en nabo i 2008 og ble dømt for å ha forsøkt å kjøre over naboen.

Pennsylvania distrikt 2: Guvernør Tom Wolf (D) har skrevet ut nyvalg på samme dato som det ordinære valget 8. november i dette distriktet, der kongressmann Chaka Fattah (D) måtte gå av pga. korrupsjon i forrige måned.

 

Arkansas admin: To republikanske kandidater har meldt seg til administrasjonsministervervet i 2018; landkommissær Bob Thurston og assisterende administrasjonsminister Joseph Wood.

California lokal: Charterskoleleder Steve Barr (D) utfordrer borgermester Eric Garcetti (D) i Los Angeles. Borgermestervalget finner sted våren 2017.

Idaho guvernør: Viseguvernør Brad Little (R) sikter mot guvernørvervet i 2018.

North Carolina lokal: Den føderale Høyesterett har akseptert å høre argumenter for og mot delstatens 2011-versjon av kongressdistriktene, som ble opphevet av en føderal distriktsdomstol.

Virginia guvernør: Den føderale Høyesterett har enstemmig opphevet dommen mot tidligere guvernør Bob McDonnell (R). En kort oppsummering av Høyesteretts avgjørelse er at det McDonnell ble dømt for – ha møter med pengedonorer, organisere møter med andre politikere for dem, osv. – ikke utgjør korrupsjon etter lovens definisjon.