Valgsnacks mandag 27. juni

Påmeldingsfristen gikk ut i Florida på fredag. Tirsdag er det primærvalg i Colorado, New York, Oklahoma og Utah og egne saker postes tirsdag morgen. Etter dette er det «ferie» for primærvalgene frem til tirsdag 26. juli, når det er andre runde i Georgia.

 

California senator: Tradisjonelt republikanske kretser i forretningslivet har begynt å koordinere innsatsen for å få kongresskvinne Loretta Sanchez (D) valgt på bekostning av justisminister Kamala Harris. Begge er demokrater, men Sanchez anses som litt mer moderat.
Florida senator: Senator Marco Rubio (R) tar allikevel gjenvalg, men veien frem til den republikanske nominasjonen er ikke ryddet for ham. Selv om kongressmann Ron DeSantis og viseguvernør Carlos Lopez-Cantera umiddelbart avsluttet sine kandidaturer, kommer to millionærer; forsvarskontraktør Todd Wilcox og entreprenør Carlos Beruff, til å fortsette valgkampen. Samtidig rystes det demokratiske primærvalget av beskyldninger fra CBS Miami om at kongressmann Patrick Murphy skal ha villedet og løyet om sin forretningserfaring.

New Hampshire senator: En måling for en gruppe som kjemper for strengere våpenlover gir guvernør Maggie Hassan (D) en 49 – 45 ledelse over senator Kelly Ayotte.

 

Florida distrikt 6: Kongressmann Ron DeSantis (R), som i utgangspunktet tenkte å stille til Senatet, går heller for gjenvalg til Huset, etter at senator Marco Rubio (R) gjorde det klart at han også går for gjenvalg.

Pennsylvania distrikt 2: Kongressmann Chaka Fattah (D) ble tirsdag kjent skyldig på 22 tiltalepunkter, bl.a. for korrupsjon, svindel og hvitvasking av penger. Fattah gikk av allerede torsdag og dermed er Huset igjen ufullstendig.

 

Alabama guvernør: Denne artikkelen gir et glimrende bakgrunnsteppe for skandalen som har rystet Alabama.