God morgen! Det er onsdag 22. juni, FEC-tall viser at Trump-kampanjen sliter med økonomien, Clinton mener hans styre ville føre til en «Trump recession,» og Mor­gen­kaffen er servert.

“You might think that because he has spent his life as a businessman, he’d be better prepared to handle the economy. Well, it turns out, he’s dangerous there, too. Just like he shouldn’t have his finger on the button, he shouldn’t have his hands on our economy.”

Hillary Clinton angrep Donald Trumps økonomiske politikk i en tale i Columbus, Ohio, tirsdag morgen. Sitert av CNN.

NYHETER

Kerry møtte diplomater angående økt press for en fredsavtale i Syria. Tirsdag morgen møtte utenriksminister John Kerry diplomater som hadde sendt et intern notat der de oppfordret USA til å bidra med flere militære styrker i Syria for å presse den syriske administrasjonen til å godta en våpenhvile og forhandle frem en politisk løsning. Dokumentet hadde 51 signaturer, noe som viser til den økende frustrasjonen over dagens situasjon med pågående vold og lidelser. Det ble argumentert at Iran og Russlands støtte til Assad-regimet forminsker muligheten for å komme frem til en våpenhvile og forhandlinger. Kerry møtte tirsdag med 10 av de undertegnede diplomatene, ifølge en ansatt i utenriksdepartementet, som mener USA må øke sin militære innsats for å få mer innflytelse over regimet. USA leder koalisjonen av land som jobber for å få i gang forhandlingene med Syria igjen, samtidig som de utfører en militæraksjon mot IS i Syria og Irak. Les mer.

#2016SIRKUSET

Trump-kampanjen med dårlig økonomi. Det har kommet frem nye tall fra the Federal Election Commission som viser at Trump-kampanjen kun hadde 1,3 millioner dollar å rutte med ved utgangen av mai. Dette er mindre enn kampanjene til Bernie Sanders, Ted Cruz, Ben Carson, og flere medlemmer av representantenes hus som stiller til gjenvalg. Spesielt er summen ingenting i forhold til Clinton-kampanjens 42,5 millioner dollar, og gir Trump en dårlig start av kampen om presidentvalget i november. Dette kommer på toppen av at Corey Lewandowski, Trumps valgkampsmanager, ble sparket. Kritikere sier nå at kampanjen er uorganisert, med mangel både på penger og ansatte. Tallene viser også at Trump har 69 kampanjeansatte, et nummer som blekner mot Clintons nesten 700 betalte ansatte. Kommentatorer spør om Trump-kampanjen virkelig kan konkurrere på nasjonalt nivå. Les mer.

Clinton kritiserer Trumps økonomi. I Columbus, Ohio, ga Hillary Clinton tirsdag en tale der hun kritiserte Donald Trumps økonomiske politikk. Hun sa blant annet at det kom til å bli en katastrofe for USAs økonomi om Trump blir valgt til president, og spådde en ”Trump recession.” Dette hevdet hun å få støtte om fra økonomer fra både høyre, venstre og sentrum. Clinton kalte Trump ”unfit to preside over the economy,” og kritiserte både hans skatteplan, hans plan om å endre handelsavtaler og hans plan om å bygge en mur langs grensen til Mexico. Donald Trump skal selv holde en angrepstale mot Hillary Clinton i New York i dag. Les mer.

Trump møtte kristenkonservative topper og kritiserer Clintons religiøsitet. Tirsdag hadde Donald Trump et lukket møte med ledere fra kristne fellesskap. Etter det brukte han anledningen til å stille spørsmålstegn ved sin demokratiske motkandidats religiøse tro: ”We don’t know anything about Hillary in terms of religion.” Clinton har tidligere erklært seg for å være metodist, og har snakket om religion under valgkampen. Trump kritiserte også generelt dagens politikeres håndtering av religiøse spørsmål. Katrina Pierson, talskvinne for Trump-kampanjen, tydeliggjorde senere til MNSBC at de mener det er en dobbelstandard i Det demokratiske partiet når det gjelder religiøse spørsmål, og at den demokratiske administrasjonen er for politisk korrekt til å snakke om utfordringer kristne står overfor. Les mer.

DAGENS ARTIKKEL

«With Trump In The Race, The Battleground Is Everywhere» av Eitan Hersh (FiveThirtyEight): «The bottom line is that voters show a willingness to split their tickets or abstain from races depending on the context. In a year when their preferred party is unpopular, some voters sit out the election. A race that features an incumbent or not, a scandal or not, a big issue or not can affect how and whether voters cast ballots. The result is an extraordinarily large potential battleground for partisan races.»

«Donald Trump’s Campaign Is Nearly Penniless» av David A. Graham (the Atlantic): «What the FEC report shows is how Trump has chosen perhaps the worst possible fundraising compromise. On the one hand, he has reversed course on his pledge to self-fund, a crucial primary-election talking point that allowed Trump to argue he was untainted by owing any donors. Yet even as he surrenders his purity, he’s not successfully raising much money.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Avatar photo
Studerer internasjonale relasjoner ved Blanquerna School of Communications and International Relations i Barcelona. Våren 2016 er jeg på utveksling ved American University i Washington, D.C. og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no.