Valgsnacks onsdag 15. juni

I natt var det primærvalg i Maine, Nevada, North Dakota, South Carolina og Virginia. Se delstatssidene for fullstendige resultater, eller sjekk de viktigste valgene nedenfor.

 

Nevada senator: Som ventet vant tidligere justisminister Catherine Cortez Masto den demokratiske nominasjonen. Den republikanske nominasjonen ble vunnet av kongressmann Joe Heck, som beseiret 2010-kandidat Sharron Angle 65 – 23.

 

Nevada distrikt 3: Den demokratiske nominasjonen i dette vippesetet ble vunnet av forretningskvinne og synagogeleder Jackie Rosen. Den republikanske nominasjonen ble vunnet av forretningsmann Danny Tarkanian. Jeg endrer min vurdering fra trolig republikansk til trolig demokratisk. Tarkanian er en så dårlig kandidat.

Nevada distrikt 4: Den demokratiske nominasjonen i dette vippesetet ble vunnet av delstatssenator Ruben Kihuen. Den republikanske nominasjonen ble vunnet av kongressmann Cresent Hardy. Jeg endrer min vurdering fra svakt republikansk til svakt demokratisk.

South Carolina distrikt 1: Den republikanske kongressmannen Mark Sanford ble renominert. Han slo delstatsrepresentant Jenny Horne med 56 – 44.

Virginia distrikt 2: Den republikanske nominasjonen ble vunnet av delstatsrepresentant Scott Taylor, som slo ut kongressmann Randy Forbes fra det 4. distriktet med 53 – 41.

 

North Dakota guvernør: Den republikanske guvernørnominasjonen ble vunnet av forretningsmann og milliardær Doug Burgum, som beseiret justisminister Wayne Stenehjem 59 – 39.