På rekke og rad: Obama, O’Malley og Warren støtter Hillary Clinton

En rekke prominente demokrater ventet kun på at Hillary Clinton sikret seg nominasjonen før de kom med sine støtteerklæringer. De ventet for å ikke tråkke Bernie Sanders på tærne.

I videoen overfor ser du president Barack Obamas ventede støtteerklæring, produsert av Clinton-kampanjen. Han møtte Bernie Sanders i Det hvite hus tidligere på dagen, da han informerte ham om hva som var i vente.

Tidligere Maryland-guvernør og Hillary-utfordrer Martin O’Malley slapp deretter sin støtteerklæring på Twitter:

Torsdag kveld var det duket for senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts), som kom med sin støtteerklæring hos Rachel Maddow på MSNBC:

«I am ready to get in this fight and work my heart out for Hillary Clinton to become the next president of the United States, and to make sure that Donald Trump never gets any place close to the White House.»

Visepresident Joe Biden sa deretter følgende i en tale sent på torsdag:

«Keep in mind, we have another entire term of this potential confusion if the vote is not allowed this year. Anybody who thinks that whatever the next president — and God willing, in my view, it’ll be Secretary Clinton.»

Nå gjenstår kun Bernie Sanders, som i det minste holder det gående til valget i Washington, D.C. på tirsdag.

Og Lincoln Chafee da, vi må ikke glemme ham.

PS: Hillary Clintons valgkampteam sendte denne Twitter-meldingen som et svar på Donald Trumps reaksjon på Obamas støtteerklæring. Ingen Hillary-tweets har noensinne blitt retweetet så mange ganger (Hun er kun slått av Obamas «Four more years.» fra valgnatten i 2012. Tre ord etterfulgt av punktum er tydeligvis effektivt.)