Mer

  Morgenkaffen torsdag 9. juni: Hva nå Sanders?

  God formiddag! Det er torsdag 9. juni, støvet etter nominasjonskampen er i ferd med å legge seg i det vi spekulerer i Sanders vei videre, og Morgenkaffen er servert!

  “I am going to give a major speech on probably Monday of next week and we’re going to be discussing all of the things that have taken place with the Clintons. I think you’re going to find it very informative and very, very interesting. I wonder if the press will want to attend — who knows?”

  Donald Trump under sin seierstale tirsdag.

  NYHETER

  F.B.I baserer seg i større grad på operasjoner som har til hensikt å rekruttere terrorister. New York Times avslørte onsdag at F.B.I. tar mer og mer i bruk aktiv rekruttering for å finne potensielle terrorister. Det vil si at de bruker agenter og informanter for å posere som jihadister eller terrorister for å komme i kontakt med andre jihadister. Dette har lenge vært en kontroversiell taktikk fordi kritikerne mener at man aktivt prøver å få folk dømt, eller som tidligere agent Michael German sier “They’re manufacturing terrorism cases”. Det har derfor lenge vært sett på som siste utvei, men N.Y.T. kan nå vise at dette brukes i 60 av de totalt 90 sakene der terrorister har blitt dømt det siste året. Dette har vært alt fra å bestille våpen eller hjelpe folk med å dra til Syria. Sjefen for nasjonal sikkerhet i F.B.I. Michael B. Steinbach forsvarer praksisen “We’re not going to wait for the person to mobilize on his own time line” og tilføyde “just sit and wait knowing the individual is actively plotting”. Les mer.

  #2016SIRKUSET

  Hva er neste for Sanders? Selv om senator Bernie Sanders (I-Vermont) tapte nominasjonsvalget i California på tirsdag og de fleste har utropt Hillary Clinton som vinner så nekter «The Bern» å trekke seg. Han er fast bestemt på å fortsette kampanjen til primærvalgsesongen offisielt avsluttes i Washington, D.C. neste tirsdag, og muligens videre mot landsmøtet. Sanders har nok selv skjønt at Clinton er vinneren av det demokratiske primærvalget, men spørsmålet er når Sanders kommer til å fortelle dette til egne tilhengere og dermed samle det demokratiske partiet rundt Clinton. Sanders har gjennom hele valget tatt til ordet for en politisk revolusjon hvor penger ikke lenger skal spille en så stor rolle i det amerikanske demokratiet. Et av kravene det har vært spekulert i at han kommer til å fremme er avslutning av rollen til superdelegatene, så spørs det i om det er særlig aktuelt for det demokratiske partitet. Samtidig så føles det mer og mer som at Clinton og Sanders vil samles, det er blitt rapportert at de to kampanjene har hatt kontakt, helt opp på ledernivå. Det er nok ikke særlig aktuelt for Sanders å støtte Trump framfor Clinton, så en støtteerklæring kommer nok før eller siden. Les mer.

  Trump skal holde en tale på mandag om Clinton foundation. Istedenfor å fokusere på den historiske anledningen han befant seg i, valgte Donald Trump å vie sin seierstale tirsdag til å angripe Hillary og Bill Clinton for deres integritet. Trump anklaget blant annet Clinton for å “turning the State Department into her private hedge fund,” og “It is a sad day in America when foreign governments have greater influence than the country’s people». Dermed ser det ut som at vi er på vei til bunn. Taktikken til Trump ser tilsynelatende ut til å være: Du har kanskje spørsmål rundt meg som person, men bare vent til jeg kommer til å fortelle deg noen ting om Hillary Clinton. Trump lover at mye mer interessant skal komme fram på en tale han kom til å holde førstkommende mandag. Les mer.

  Illinois senator kan ikke støtte Trump. Senator Mark Kirk (R-Illinois) fortalte tirsdag at ‘I cannot and will not support my party’s nominee,’”. Selv om han ikke er noen stor fan av Clinton så forklarer han hvorfor han ikke kan stemme på Donald Trump ‘While I oppose the Democratic nominee, Donald Trump’s latest statements, in context with past attacks on Hispanics, women and the disabled like me, make it certain that I cannot and will not support my party’s nominee for President regardless of the political impact on my candidacy or the Republican Party». Les mer.

  Heller ikke Ronald Reagens sønn vil støtte Trump og han er ganske sikker på hans far heller ikke ville gjort det. Les mer.

  Mitch McConnel ber Trump «Get on message». Majoritetsleder i senatet Mitch McConnell (R-Kentucky) begynner å bli lei av å kommentere Donald Trumps utspill og ber Trump begynne å snakke om saker «the American people care about» og ber han «start doing it now». McConnell henviser blant annet til saker som «condition of the economy and the implementation of Obamacare.» McConnell er overbevist om at Trump må endre stil dersom han og Det republikanske partiet skal vinne i November «He needs to change and go in a different direction if he’s going to win in November». Les mer.

  Ny reklame fra Trump-støttende Superpac til angrep på Clinton. Reklamen som du kan se under sammenligner Hillary Clintons bortforklaringer rundt sin bruk av e-post serveren med sin manns bortforklaringer rundt sitt forhold til Monica Lewinsky. Les mer.

  DAGENS ARTIKLER

  The 11 states that will determine the 2016 election av Steven Shepard (Politico) «POLITICO’s analysis of polling data suggests 11 states will determine the next president: Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia and Wisconsin. All were battleground states in the previous two elections. But that doesn’t mean the map is constant: As the states’ demographics change, and the parties’ relative appeal among various groups transform, some states move toward one party or the other over the long term.»

  Inside the bitter last days of Bernie’s revolution av Edward-Isaac Dovere og Gabriel Debenedetti (Politico) «Aides say Sanders thinks that progressives who picked Clinton are cynical, power-chasing chickens — like Sen. Sherrod Brown, one of his most consistent allies in the Senate before endorsing Clinton and campaigning hard for her ahead of the Ohio primary. Sanders is so bitter about it that he’d be ready to nix Brown as an acceptable VP choice, if Clinton ever asked his advice on who’d be a good progressive champion.»

  Magnus Åsnes
  Magnus Åsnes
  Bachelorstudent i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no våren 2016.

  Les også