Valgsnacks onsdag 8. juni

Les de fullstendige resultatene fra primærvalgene i California, Iowa, Montana, New Jersey, New Mexico og North Carolina (kun til Huset), eller få med deg høydepunktene nedenfor. Merk at California ikke er ferdige med stemmetellingen ennå:

 

California senator: Som ventet gikk to demokrater videre fra innledende runde i California. Delstatens justisminister Kamala Harris tok 41%, mens kongresskvinne Loretta Sanchez tok 19%. Beste republikaner ble tidligere partileder Duf Sundheim på 9%.

Iowa senator: Demokratene nominerte tidligere viseguvernør Patty Judge til partiets kandidat mot den republikanske senatoren Charles Grassley i november. Judge vant 48 – 39 over delstatssenator Rob Hogg.

 

California distrikt 1: Kongressmann Doug LaMalfa (R) fikk følge av advokat Jim Reed (D) til november.

California distrikt 8: Kongressmann Paul Cook (R) vant, men det er foreløpig uklart hvem han får følge av til november. Demokraten Rita Ramirez har 20%, mens republikaneren Tim Donnelly har 19%, med 33% opptalt.

California distrikt 16: Kongressmann Jim Costa (D) fikk følge av bonde Johnny Tacherra (R) til november.

California distrikt 17: Her gikk to demokrater videre. Som ventet blir det omkamp mellom kongressmann Mike Honda og forretningsmann Ro Khanna, som også gikk videre i 2014.

California distrikt 21: Det er fortsatt usikkert hvem dem republikanske kongressmannen David Valadao får følge av til november, siden det er svært jevnt mellom forsvarsanalytiker Daniel Parra og advokat Emilio Huerta (begge demokrater).

California distrikt 24: Her vant Salud Carbajal (D), mens det er for jevnt mellom forretningsmann og delstatsrepresentant Katchik Achadjian og forretningsmann Justin Fareed til å vite hvem som blir nummer to. Setet blir ledig fordi kongresskvinne Lois Capps (D) avstår fra gjenvalg.

California distrikt 25: Kongressmann Steve Knight (R) fikk følge av advokat Bryan Caforio til november.

California distrikt 31: Kongressmann Pete Aguilar (D) fikk følge av forretningsmann og 2014-kandidat Paul Chabot (R).

California distrikt 44: Her gikk de to demokratene delstatssenator Isadore Hall og advokat Nanette Barragan videre til november. Setet blir ledig fordi kongresskvinne Janice Hahn (D) avstår fra gjenvalg.

California distrikt 46: Her gikk tidligere delstatssenator Lou Correa (D) videre, men det er foreløpig uklart hvem som tar den andre plassen. Setet blir ledig fordi kongresskvinne Loretta Sanchez (D) stiller til Senatet.

California distrikt 52: Det er fortsatt uklart hvem kongressmann Scott Peters (D) fikk følge av til november.

Iowa distrikt 1: Demokratene nominerte bystyremedlem og partiets kandidat til viseguvernør i 2014, Monica Vernon. Hun møter kongressmann Rod Blum (R) i november.

Iowa distrikt 3: Demokratene nominerte veteran Jim Mowrer til å møte kongressmann David Young (R) i november.

Iowa distrikt 4: Kongressmann Steve King vant en grei 65 – 35 seier over delstatssenator Rick Bertrand i nattens republikanske primærvalg. Bertrand hadde støtte fra deler av delstatens mektige etanolindustri, som ikke likte Kings støtte til Ted Cruz, som er skeptisk til den massive subsidieringen av dette produktet.

New Jersey distrikt 7: Kongressmann Leonard Lance vant en grei seier med 54 – 33 over forretningsmann David Larsen i det republikanske primærvalget. Larsen tok 46% i 2014.

North Carolina distrikt 2: Det republikanske nominasjonsvalget i dette distriktet hadde satt to kongressrepresentanter opp mot hverandre. Nattens vinner ble kongressmann George Holding, som beseiret kongresskvinne Rene Ellmers 53 – 24.

North Carolina distrikt 3: Kongressmann Walter Jones tok en knusende 65 – 15 seier over den politiske konsulenten Taylor Griffin i det republikanske primærvalget. Griffin prøvde seg i 2014 også, og tok 45% den gang.

North Carolina distrikt 9: Kongressmann Robert Pittenger (R) er i en svært jevn match i natt, og har en syltynn ledelse med 142 stemmer og 35% mot pastor Mark Harris. Alle stemmer skal være opptalt, men her kan det komme endringer. North Carolina distrikt 12: Kongresskvinne Alma Adams (D) ble renominert i et distrikt som bare inneholder halvparten av de velgerne hun hadde i 2014. Hun tok 42% mot 29% for tidligere delstatssenator Malcolm Graham.

North Carolina distrikt 13: Dette distriktet ble tegnet uten noen eksisterende kongressrepresentant i seg. Den republikanske nominasjonen ble vunnet av skytebaneeier og landbruksinvestor Ted Budd, med bare 20%. Demokratene ser ut til å ha nominert tidligere fylkesråd Bruce Davis, som har en 112-stemmers margin ned til eiendomsmegler Bob Isner.

Ohio distrikt 8: Den republikanske forretningsmannen Warren Davidson tok en lett 77 – 21 seier over demokraten Corey Foister i nattens suppleringsvalg. Så fort Davidson sverges inn, er Huset igjen fulltallig.