Valgsnacks mandag 6. juni

Påmeldingsfristen gikk ut i Minnesota på tirsdag og i Alaska, Arizona, Kansas og Wisconsin på onsdag. Denne uken er det primærvalg i California, Iowa, Montana, New Jersey, New Mexico, North Carolina (kun til Huset), samt et suppleringsvalg i Ohios 8. distrikt. Egne poster kommer tirsdag morgen! Det er påmeldingsfrist i New Hampshire på fredag.

 

Alaska senator: Rett før påmeldingsfristens utløp, kom en sterk intern utfordrer til senator Lisa Murkowski (R), nemlig tidligere borgermester i Anchorage og partiets kandidat til viseguvernør i 2014, Dan A. Sullivan. Skulle han vinne nominasjonen og valget, vil Alaska ha to senatorer med samme navn; i 2014 vant nemlig republikaneren Dan S. Sullivan.

California senator: En måling fra YouGov av det demokratiske primærvalget i morgen, gir justisminister Kamala Harris (D) ledelsen, med 26%. På andreplass kommer kongresskvinne Loretta Sanchez (D), med 13%, Tre republikanere har 6% hver. Marist gir Sanchez 37%, mot 19% for Sanchez og nærmeste republikaner på 8%; Field Poll har Harris på 30%, Sanchez på 14% og tre republikanere på 4% hver og endelig har LA Times Harris på 28%, Sanchez på 20% og to republikanere på 6%. Det begynner å se mørkt ut for republikanerne med tanke på deltagelse i dette senatsvalget i november.

Colorado senator: En dommer har avvist et søksmål mot den republikanske kandidaten Jon Keyser, der det ble hevdet at hans kampanje hadde forfalsket underskrifter. Søksmålet kom altfor sent til å bli realitetsbehandlet ifølge dommeren. Primærvalget avholdes 28. juni.

Iowa senator: En måling utført av republikanske Remington, av det demokratiske primærvalget som avholdes i morgen, gir tidligere viseguvernør Patty Judge en 37 – 31 ledelse over delstatssenator Rob Hogg. Des Moines Register viser en større ledelse til Judge; 42 – 25.

 

 

California distrikt 17: En måling fra SurveyUSA gir kongressmann Mike Honda (D) 31% mot 25% for partifelle Ro Khanna. Det ser ut til at disse to vil gå videre til november i dette dypt demokratiske setet.

Florida distrikt 9: Kongressmann og senatskandidat Alan Grayson har giftet seg med lege Dena Minning og dermed kan hun bruke hans etternavn når hun skal stille i det demokratiske primærvalget til å etterfølge ham.

Indiana distrikt 9: En intern måling for fylkesråd Shelli Yoder (D) gir henne 41 – 41 mot den republikanske kandidaten, forretningsmann Trey Hollingsworth. Sistnevnte flyttet til distriktet i fjor høst og har svake bånd til de han skal representere.

Maryland distrikt 6: Kongressmann John Delaney (D) har offentliggjort en intern måling som gir ham en 59 – 31 ledelse over republikaner Amy Hoeber.

Oklahoma distrikt 2: Tidligere senator Tom Coburn (R), som representerte dette distriktet på 90-tallet, har gått ut med støtte til veteran Jarrin Jackson, som stiller mot kongressmann Markwayne Mullin i det republikanske primærvalget.

 

North Carolina lokal: En føderal domstol godkjente North Carolinas nye kongressdistrikt på torsdag – i siste liten før primærvalgene skal avholdes tirsdag.