God morgen! Det er torsdag 2. juni, Trump er i fokus på grunn av vitneforklaringen rundt Trump University, spekulasjonene om hvem som blir Clintons VP er godt i gang, og Mor­gen­kaffen er servert.

«I resigned from my position in May 2007 because I believe that Trump University was engaging in misleading, fraudulent and dishonest conduct.»

Sier tidligere ansatt på Trump University Ronald Schnackenberg i en vitneforklaring som ble presentert tirsdag.

NYHETER

Politet åpner etterforskning etter gorilla-drap. Gorillaen ble skutt lørdag av ansatte i Cincinnati dyrehage etter at en fire år gammel gutt klarte å komme seg inn i buret til der gorillaene bor. Video av hendelsen viser hvordan gorillaen griper tak i gutten og drar han rundt. Drapet på den 17 år gamle gorillaen har fått mye oppmerksomhet, og dyrehagen har fått kritikk for at de ikke brukte noen form for bedøvelse framfor skarp ammunisjon, men ledelsen har svart med at dette ville tatt for lang tid og guttens liv var det viktigste. Moren til gutten har også fått mye kritikk fordi hun ikke hadde mer kontroll på den 4 år gamle gutten, og på tirsdag uttalte politiet i Cincinnati at de vil undersøke om moren gjorde noe galt før de eventuelt åpner etterforskning. Flere underskriftskampanjer har tatt til orde for å straffe moren, blant annet en som har fått over 200 000 underskrifter. Les mer å se video.

Twitter til salgs? I en lengre artikkel i Vanity Fair skriver Nick Bilton, forfatter av «Hatchin Twitter» om selskapets store satsning på direktesendte videoer lignede de vi nå ser på Facebook, men med fokus på blant annet NFL. Twitter har lenge vært i en nedgående spiral og dersom de ikke snart lykkes og begynner å tjene penger forteller kilder at konsernsjef i Facebook, Mark Zuckerberg, er interessert i selskapet, men han er ikke ute etter noen budkrig med andre selskaper som Apple, Microsoft og Verizon som også er nevnt som potensielle kjøpere. Les hele artikkelen her.

#2016SIRKUSET

Tidligere ansatte på Trump University kaller skolen løgn og svindel. Under en vitneforklaring som ble presentert tirsdag gikk tidligere ansatte på Trump University ut og framstilte skolen som en hjerterå forretning som var opprettet for å tjene mest mulig penger. Dette ble gjort ved hjelp av aggressivt salg, ukvalifiserte lærere og villende påstander for å få studenter til å betale flere titusener av dollar i skolepenger. En av de som uttalte seg, Ronald Schnachenberg, forklarte seg slik: “I believe that Trump University was a fraudulent scheme, and that it preyed upon the elderly and uneducated to separate them from their money.” Les mer.

Hvem blir Clintons VP? Det er bare et spørsmål om tid før Hillary Clinton blir demokratenes kandidat, og med en gang det skjer står hun ovenfor den tøffe oppgaven å velge sin visepresidentkandidat. Spørsmålet er om hun kommer til å velge en progressiv kandidat som senator Bernie Sanders (I-Vermont) for å samle Det demokratiske partiet eller en moderat kandidat som Julian Castro som kan appellere til latinos og andre minoriteter. Et panel sammensatt av avisen USA Today holder uansett en knapp på tidligere guvernør og nå senator Tim Kaine (D-Virginia). Han er tidligere styreformann i Det demokratiske partiet og kan beskrives som en «party-innsider». Les mer.

Konsernsjefer foretrekker Clinton framfor Trump. I en spørreundersøkelse gjort blant konsernsjefene i de 500 største selskapene i USA har Hillary Clinton en klar majoritet med 58% av de spurte, 42 % er for Trump. Generelt har lederne i de største selskapene støttet den republikanske kandidaten, men Trumps proteksjonistiske politikk er ikke populært blant de som eksporterer og selger sine varer utenlands. Konsekvensen av denne undersøkelsen er nok mer tvilsom ettersom at Clinton allerede av mange ses på som representanten for de store og mektige selskapene, mens Trump ses mer på som en outsider som skal endre systemet. Les mer.

Sean Hannity kommer til å stemme på Trump. På samme dag som Donald Trump erklærte krig med pressen, satt den antatte republikanske presidentkandidaten seg ned med Fox News’s Sean Hannity. Nyhetskanalen har lenge hatt en anstrengt forhold til Trump, blant annet på grunn av den mye omtalte feiden med Megyn Kelly. Hannity har derimot alltid vært positiv til Trump og kalt han en «True Conservative». På tirsdag gikk han enda lenger og gjorde støtten til Trump offisiell «Well, I’m an opinion show, And I don’t hold back that I’ll be voting for Donald Trump in November.» Se intervjuet under: Les mer.

https://www.youtube.com/watch?v=dcsKcoV3hDY

DAGENS ARTIKKEL

The Donald Trump Conversation: Politics’ «Dark Heart» Is Having the Best Time Anyone’s Ever Had av Michael Wolff (The Hollywood Reporter) «At home in Beverly Hills, the candidate talks Murdoch, what he’s reading, how he’ll redo electoral math and Ari Emanuel’s offer to script his convention.»

Trump’s Delusions of Competence av Paul Krugman (New York Times) «In general, you shouldn’t pay much attention to polls at this point, especially with Republicans unifying around Donald Trump while Bernie Sanders hasn’t conceded the inevitable. Still, I was struck by several recent polls showing Mr. Trump favored over Hillary Clinton on the question of who can best manage the economy.»

Bachelorstudent i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no våren 2016.