Et humoristisk skilt utenfor Idaho Falls. (Foto: Privat)

Primærvalgene fortsetter og denne gang er vi kommet til Idaho.

De fleste valglokalene i Idaho stenger 03:00, men den nordlige delen (hovedsaklig 1. distrikt) stenger 04:00, norsk tid. Du kan følge opptellingen hos Associated Press.

(Foto: Wikipedia)
Famous potatoes! (Foto: Wikipedia)

Idahos offisielle kallenavn er edelstenstaten, men det er mange som uoffisielt kaller den potetstaten, fordi denne rotfrukten dyrkes heftig her. En av flere nummerskilt på biler fra Idaho har teksten ‘Famous Potatoes’.

Det er kun delstatens to kongressdistrikt som har primærvalg i år, og i begge distrikt ser det ut til å bli svært så rolige affærer.

REPRESENTANTER

ID01 Raul Labrador
Ingen trussel mot seg: Raul Labrador (Foto: Kongressen)

Distrikt 1 omfatter de vestlige og nordlige deler av staten, inkludert Coeur D’Alene.

Advokat og delstatsrepresentant Raul Labrador (f.1967) tok et delvis overlappende sete i 2010 og tok 65% i 2014. Han utfordres internt av bonde Gordon Counsil og Isaac Haugen, som er bosatt i California.

Ingen av dem skal utgjøre noen trussel mot Labradors renominasjon.

For demokratene stiller konspirasjonsgærning Shizandra Fox (som også er bosatt i California), biologistudent og servitør Staniela Nikolova og advokat James Piotrowski.

Helt uinteressant.


ID02 Mike Simpson
Bombesikker: Mike Simpson. (Foto: Kongressen)

Distrikt 2 omfatter delstatshovedstaden Boise og områdene øst og sør i Idaho.

Tannlege og delstatsrepresentant Mike Simpson (f.1950) ble først valgt fra et delvis overlappende distrikt i 1998. Han tok 61% i 2014. Han får en intern utfordring fra PR-konsulent og konspigærning Lisa Marie, som tok 7% i primærvalget i det 1. distriktet i 2014.

Simpson skal være bombesikker på renominasjon.