Valgsnacks mandag 9. mai

På tirsdag er det primærvalg i Nebraska og West Virginia, samt påmeldingsfrist i Massachusetts (erfaringsvis tar det noen uker før navnelisten er klar).

 

Colorado senator: Delstatsrepresentant Jon Keysers problemer ser ikke ut til å være over riktig ennå. En domstol satte ham på den republikanske stemmeseddelen, men det hevdes nå at flere av hans underskrifter er identiske med personer som fra før hadde underskrevet for forretningsmann Jack Graham. Det er uvisst om dette får et rettslig etterspill. Samtidig er både forretningsmann Robert Blaha og tidligere bystyremedlem Ryan Frazier gjeninnsatt i det republikanske primærvalget.

Maine senator: Guvernør Paul LePage (R) vil stille mot den uavhengige senatoren Angus King i 2018, med mindre han får en jobb i en teoretisk Trump-administrasjon.

 

Arizona distrikt 5: Forretningskvinne og tapende guvernørkandidat i 2014, Christine Jones, stiller i dette åpne, trygt republikanske setet.

Florida distrikt 4 & 6: Den republikanske forretningskonsulenten David Foxx, som annonserte at han ville stille i det åpne 6. distriktet i april, vil i stedet stille i distrikt 4. Det ligger visstnok ingen politiske spekulasjoner bak avgjørelsen, men nytegningen har plassert ham i et annet distrikt enn han først trodde. Også advokat Hans Tanzler vil stille i det republikanske primærvalget i det 4. distriktet. Hans far, ved samme navn, var borgermester i Jacksonville fra 1967 til 1979, så navnet bør være kjent i området.

Florida distrikt 13: Tidligere Obama-rådgiver Eric Lynn har trukket seg fra det demokratiske primærvalget mot tidligere guvernør (og ex-republikaner) Charlie Crist og vil i stedet stille til delstatshuset. Lynn hadde samlet inn mye penger, men lå langt bak på meningsmålingene. Dermed ligger veien til den demokratiske nominasjonen helt åpen for Crist.

Kansas distrikt 1: Lærer Alan LaPolice, som stilte mot kongressmann Tim Huelskamp i det republikanske primærvalget i 2014 dropper ut og stiller som uavhengig kandidat i 2016. Dermed kan anti-Huelskampkreftene samle seg rundt lege Roger Marshall.

Kentucky distrikt 1: Tidligere landbrukskommissær James Comer har offentliggjort en intern måling som gir ham en 59 – 10 ledelse over Mike Pape i det republikanske primærvalget.

Minnesota distrikt 2: Radiovert Jason Lewis vant det republikanske partiets offisielle støtte under distriktsårsmøtet lørdag. Det blir et primærvalg her likevel, da forretningskvinne Darlene Miller (med avtroppende kongressmann John Klines støtte) og tidligere delstatssenator John Howe fortsatt er kandidater.

North Carolina distrikt 12: Delstatsrepresentant Rodney Moore har suspendert sin kampanje for den demokratiske nominasjonen.

Virginia distrikt 2: En intern måling for delstatsrepresentant Scott Taylor viser at han ligger bak kongressmann Randy Forbes med tallene 39 – 35 i det republikanske primærvalget.

 

West Virginia guvernør: PPP har målt det demokratiske primærvalget og finner milliardær Jim Justice i tet med 37% mot 23% for tidligere aktor Booth Goodwin og 19% for delstatssenator Jeff Kessler. Også Repass Research har målt, og finner Justice med en mindre ledelse, 32 – 27 over Goodwin, med 23% til Kessler.