Valgsnacks mandag 2. mai

Først: Delstaten New York har endelig ferdigstilt sin påmeldingsliste til kongressvalgene i november. Dernest: Tirsdag er det primærvalg i Indiana og vår side om kongressvalgene offentliggjøres tirsdag morgen. Det er strid om nominasjonen til Senatet og til to kongressdistrikt. Dessuten er det påmeldingsfrist på Virgin Islands lørdag.

 

Colorado senator: Tidligere delstatsrepresentant Jon Keyser (R) har fått en dommers velsignelse og er dermed tilbake på Colorados stemmeseddel. Samtidig har Colorados administrasjonsminister Wayne Williams (R) bestemt at heller ikke Ryan Frazier eller Robert Blaha har nok gyldige underskrifter, så det kommer nok søksmål derfra også.

Indiana senator: En måling av det republikanske primærvalget gir kongressmann Todd Young en 42-34 ledelse over kollega Marlin Stutzman.

Ohio senator: Kongressmann Pat Tiberi (R) vurderer å stille til Senatet mot senator Sherrod Brown (D) i 2018. Tidligere i uken meldte vi at finansminister Josh Mandel vurderer det samme.

North Carolina senator: PPP har målt og finner senator Richard Burr (R) med en 40-36 ledelse over tidligere delstatsrepresentant Deb Ross (D).

 

Florida distrikt 6: Forretningskonsulent David Foxx blir syvende republikaner til å stille i dette åpne setet.

Florida distrikt 13: Det går spekulasjoner om at kongressmann og senatskandidat David Jolly (R) vil avslutte sin senatskampanje og i stedet stille til gjenvalg i dette omtegnede setet, som er gjort betydelig mer demokratisk.

Iowa distrikt 4: En måling tatt opp for en Super PAC som støtter kongressmann Steve King, gir ham en 68-16 ledelse på delstatssenator Rick Bertrand i det republikanske primærvalget.

Louisiana distrikt 3: Tjenestekommisjonær Scott Angelle (R) har sluppet en intern måling som gir ham en klar ledelse på resten av feltet. Ifølge målingen ligger Angelle på 56%, med resten av kandidatene under 8%. Angelle er utvilsomt den best kjente kandidaten, etter sitt forsøk på å bli guvernør i fjor høst, men vi får se om ledelsen holder når angrepsreklamene begynner.

 

Alabama guvernør: Det ser ikke ut som delstatsforsamlingen er for lysten på å reise riksrett mot guvernør Robert Bentley (R). Tirsdag vedtok delstatens Representantenes hus å heve taket for å be justiskomiteen vurdere riksrett.