Nominasjonskampen for republikanerne og demokratene fortsetter i mai. Her finner du en oversikt over de viktigste datoene.

For å vinne den republikanske presidentnominasjonen kreves det 1237 av totalt 2472 delegater. I mai er det valg i 5 delstater og det deles ut 199 delegater.

For å vinne den demokratiske nominasjonen kreves det 2382 av totalt 4763 delegater. I april er det valg i 4 delstater og 1 territorium og det deles ut 275 delegater.

Her er de viktigste datoene i mai:

Tirsdag 3. mai

  • Primærvalg for demokratene i Indiana. Delstaten sender 92 delegater; 9 ubundne og 83 bundne. Av de bundne velges 27 proporsjonalt, basert på resultatet for hele delstaten, mens de siste 56 velges fra de 9 kongressdistriktene.
  • Primærvalg for republikanerne i Indiana. Delstaten sender 57 bundne delegater; 27 velges fra de 9 kongressdistriktene, der vinneren får alle 3. De resterende 30 går til den som får flest stemmer i hele delstaten.

Lørdag 7. mai

  • Primærvalg for demokratene på Guam. Territoriet sender 12 delegater; 5 ubundne og 7 bundne. De 7 bundne velges i et partiarrangert primærvalg med proporsjonal fordeling.

Tirsdag 10. mai

  • Primærvalg for republikanerne i Nebraska. Delstaten sender 36 bundne delegater og den med flest stemmer får alle.
  • Primærvalg for demokratene i West Virginia. Delstaten sender 37 delegater; 8 ubundne og 29 bundne. Av de bundne velges 20 fra de 3 kongressdistriktene, mens de siste 9 velges proporsjonalt, basert på resultatet for hele delstaten.
  • Primærvalg for republikanerne i West Virginia. Delstaten sender 34 bundne delegater; 9 delegater fra de 3 kongressdistriktene og 22 fra hele delstaten, med de 3 siste bundet til kandidaten med flest stemmer. Delegatene stiller individuelt på stemmeseddlene, med presidentpreferansen oppgitt.

Tirsdag 17. mai

  • Primærvalg for demokratene i Kentucky. Delstaten sender 60 delegater; 5 ubundne og 55 bundne. Av de bundne velges 18 proporsjonalt basert på resultatet for hele delstaten, mens 37 velges fra de 6 kongressdistriktene.
  • Primærvalg for demokratene i Oregon. Delstaten sender 74 delegater; 13 ubudne og 61 bundne. Av de bundne velges 20 proporsjonalt basert på resultatet for hele delstaten, mens 41 velges fra delstatens 5 kongressdistrikt.
  • Primærvalg for republikanerne i Oregon. Delstaten sender 28 bundne delegater, proporsjonalt basert på resultatet for hele delstaten.

Tirsdag 24. mai

  • Primærvalg for republikanerne i Washington. Delstaten sender 44 bundne delegater; 30 fra de 10 kongressdistriktene (50% tar alle; hvis kun 2 over 20% tar vinneren 2 delegater og andremann 1 delegat; hvis tre tar over 20% (men ingen over 50%) tar alle 1 hver) og 14 proporsjonalt basert på resultatet for hele delstaten.