God morgen! Det er fredag 29. april, Trump begynner å bli akseptert av GOP, men ikke av nasjonale velgere eller Hillarys supportere og Mor­gen­kaffen er servert.

«Lucifer in the flesh…I have Democrat friends and Republican friends. I get along with almost everyone, but I have never worked with a more miserable son of a bitch in my life.»

Tidligere Speaker i Representantenes hus, John Boehner (R-Ohio, 8. distrikt), om Ted Cruz til på Stanford University, sitert av The Stanford Daily.

NYHETER

Obama lover å speede opp prosessen med å slippe inn flere syriske flyktninger. I går lovte Barack Obama at Obama-administrasjonen ville gjøre alt de kunne for å slippe inn flere syriske flyktninger raskere. USA har lovet å ta inn 10 000 flyktninger før slutten av oktober 2016, men har hittil bare tatt inn 1703 flyktninger. Obama uttalte at de ville gjøre alt de kunne, men at de selvfølgelig trenger å samarbeide mer med Kongressen. Mer enn 30 guvernører har prøvd å stenge flyktningene ute, men ifølge loven er det de føderale myndighetene som screener og aksepterer flyktninger. Prosessen har vært ytterligere forsinket på grunn av ekstra sikkerhetstiltak innført etter Paris-angrepene, men Obama håper fortsatt på at de skal klare det. Les mer.

#2016SIRKUSET

Donald Trump begynner å få støtte fra GOP establishment. Flere republikanere som tidligere har talt mot Trump tør endelig innse av han kan bli den republikanske presidentkandidaten, og har bestemt seg for å støtte han i stedet for å kritisere. Mange republikanere i Senatet vet fortsatt ikke om de vil støtte Donald Trump eller ikke, men vil ikke kritisere han offentlig, siden de trenger stemmene til Trumps supportere for å beholde republikansk kontroll av Kongressen. Les mer.

Bernie Sanders kutter ned på antall ansatte og sikter seg inn mot California. Senator Bernie Sanders (I-Vermont), sier opp hundrevis av ansatte knyttet til kampanjen rundt om i landet etter tirsdagens skuffende resultat. Nominasjonen er så og si Hillarys, og det virker som om kampanjen nå mest kommer til å handle om symbolsk støtte og oppmerksomhet rundt viktige temaer og spørsmål for Bernie-kampanjen. Les mer.

Trump fortsetter å insistere på at Hillary er populær bare fordi hun er en kvinne. Etter onsdagens kommentarer der Donald Trump sa at Hillary Clinton «is playing the women’s card», var Trump på TODAY, der han fortsatte å legge vekt på at dette var grunnen til Clintons popularitet. Trump fortsatte å si at han ikke synes det var noe galt i det han sa, og gjentok at «without the woman’s card, Hillary would not even be a viable person who could even run for a city council position». Les mer.

Det republikanske partiet har ikke vært så upopulære siden 1992. Ifølge en ny meningsmåling fra Pew Research Center har 62% et negativt syn på Det republikanske partiet, den dårligste meningsmålingen siden 1992. Dette er en forandring fra i fjor høst, da dette tallet lå på 58%. Mange spekulerer om det er Donald Trump som er del av grunnen til dette skiftet, siden populariteten hans ikke virker som om den strekker seg til den nasjonale scene. Les mer.

1 av 4 vil heller la være å stemme enn å stemme for Trump eller Hillary. En ny nasjonal meningsmåling fra Rasmussen Reports viser at 1 av 4 velger heller å avstå fra å stemme, enn å stemme på Hillary eller Trump i presidentvalget. Meningsmålingen viser også at 16% ville ha stemt hvis en annen kandidat var del av racet, til dels på grunn av Trumps upopularitet blant nasjonale velgere, og Hillarys lett gjenkjennelige ansikt lagt i klassiske Clinton-folder. Les mer.

Caitlyn Jenner «støtter» Trump i toalett-debatten. Toalett-loven til North Carolina, der man må bruke toalettet tilsvarende det kjønnet man ble født med, fortsetter å skape debatt, og den siste ute er Caitlyn Jenner som demonstrativt har brukt dametoalettet i Trump Tower. Hun endte visitten med å takke Donald Trump og minne på at «by the way, Ted, nobody got molested». Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«President Obama Weighs His Economic Legacy» av Andrew Ross Sorkin (The New York Times Magazine): «Asked if he was frustrated by all the criticism, Obama insisted that he wasn’t, at least not personally. “It has frustrated me only insofar as it has shaped the political debate,” he said. “We were moving so fast early on that we couldn’t take victory laps. We couldn’t explain everything we were doing. I mean, one day we’re saving the banks; the next day we’re saving the auto industry; the next day we’re trying to see whether we can have some impact on the housing market.» Les mer.

«Trump’s ‘Women’s Card’ Comment Escalates the Campaign’s Gender Wars» av Anne Gearan og Katie Zezima (The Washington Post): «While celebrating sweeping victories in five Republican primaries Tuesday night, Trump mocked the qualifications of the Democratic front-runner, saying she would be a bad president who lacks “strength.” The remarks seemed a preview of a general-election strategy to use Clinton’s potential to be the first female president against her. “Frankly, if Hillary Clinton were a man, I don’t think she’d get 5 percent of the vote. The only thing she’s got going is the woman’s card,” Trump said in a news conference at Trump Tower. “And the beautiful thing is, women don’t like her.» Les mer.


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Bachelorstudent ved Sciences Po Paris på utveksling til King's College London. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no våren 2016.