Nattens valg ble en stor seier for Donald Trump i hjemstaten New York.

Forretningsmannen Donald Trump kunne triumfere i natt, etter en solid seier i det republikanske primærvalget. Med 98% av stemmene talt opp, tok han nesten 61% og dermed alle 14 delegater fra hele delstaten, samt nesten alle delegater fra de 27 kongressdistriktene.

Totalt ble gevinsten minst 89 delegater og et langt skritt nærmere nominasjonen.

På andreplass kom John Kasich med 25% og 3 delegater, ganske sikkert en stor skuffelse, siden statene i nordøst skulle være hans beste områder. I skrivende stund ser det ut til at han har tatt en syltynn seier i New Yorks 12. distrikt, som omfatter østlige deler av Manhattan og vestlige deler av Queens – ironisk nok distriktet hvor Donald Trump bor.

Ted Cruz tok en fjern tredjeplass, med 15% og null delegater.

3 delegater gjenstår å fordele og det er mulig at et par distrikter endrer mandatfordeling som følge av forhåndsstemmer og lignende, men hovedbildet er klart – dette var en meget sterk prestasjon av Donald Trump.

(Foto: Gage Skidmore)