Valgsnacks mandag 18. april

I forrige uke gikk fristen ut i New York (her kan det dog ta flere dager før endelige lister er klare), North Dakota og Oklahoma. I denne uken går påmeldingsfristen ut i Michigan på tirsdag.

 

Maryland senator: En måling fra Marist gir kongressmann Chris Van Hollen en 44-38 ledelse over kollega Donna Edwards i det demokratiske primærvalget 26. april. På republikansk side leder delstatsrepresentant Kathy Szeliga med 20%, foran forretningsmann Richard Douglas med 13% og tidligere guvernørrådgiver Chrys Kefalas på 9%.

Nevada senator: En måling fra POS av det republikanske primærvalget gir kongressmann Joe Heck en betryggende 67-11 ledelse på tidligere delstatssenator og 2010-kandidat Sharron Angle.

 

Colorado distrikt 5: Kongressmann Doug Lamborn gikk på en stygg skrell ved det republikanske distriktsårsmøtet i helgen, der han tapte 58-35 for Calandra Vargas, en rådgiver i delstatssenatet og tidligere en assistent for Lamborn. Både Vargas og Lamborn er dermed kvalifiserte til primærvalget 28. juni.

Florida distrikt 4: Kongressmann Ander Crenshaw (R) tar ikke gjenvalg. Distriktet er sterkt republikansk (R+17) og det vil sikkert komme en del potensielle erstattere på banen. De første har alt meldt seg; fylkesråd Bill McClure og tidligere fylkessheriff John Rutherford.

Florida distrikt 6: Tidligere kongressmann Ric Keller (R) stiller i dette åpne setet. Han tapte i 2008 for demokraten Alan Grayson og har knapt vært hørt fra siden, og representerte den gang bare 8% av det nåværende distriktet. Et par medlemmer av delstatsforsamlingen og en forretningsmann stiller allerede, så Keller kan få problemer med å bli nominert.

Minnesota distrikt 3: Delstatssenator Terri Bonoff (D) vil stille mot kongressmann Erik Paulsen (R). Samtidig varsler tidligere diplomat Jon Tollefson at han trekker seg til fordel for Bonoff.

Wisconsin distrikt 7: Fylkesråd Joel Lewis (D) vil stille mot kongressmann Sean Duffy (R).

 

North Carolina guvernør: En måling fra SurveyUSA gir justisminister Roy Cooper (D) en 47-43 ledelse over sittende guvernør Pat McCrory (R).

Texas justis: Justisminister Ken Paxton (R) er under føderal tiltale for å ha villedet investorer i et teknologifirma. Paxton benekter all skyld.

Texas landbruk: Landbrukskommissær Sid Miller (R) er under etterforskning, for å ha misbrukt offentlige midler.

Utah guvernør: En måling gir guvernør Gary Herbert en 58-20 ledelse over forretningsmann Jonathan Johnson i det republikanske primærvalget.