Valgsnacks mandag 11. april

Påmeldingsfristen for kongressvalg gikk ut i Colorado, New Jersey og Tennessee i forrige uke. Denne uken går fristen ut i North Dakota på mandag, New York på torsdag og Oklahoma på fredag.

 

Colorado senator: Det republikanske årsmøtet i Colorado vedtok med over 70% flertall å støtte fylkesråd Darryl Glenn for senator. Siden man må ha minst 30% for å komme på stemmeseddelen direkte fra årsmøtet er det kun Glenn og de 4 kandidatene som også har levert underskrifter som nå kan stille i primærvalget; ned fra de 14 navnene som opprinnelig hadde meldt seg. Demokratene foretar sin nominasjon til helgen og det er ventet at senator Michael Bennet blir lett renominert.

Connecticut senator: Delstatsrepresentant Dan Carter (R) vil stille mot senator Richard Blumenthal (D).

Illinois senator: Senator Mark Kirk (R) offentliggjorde tirsdag en intern måling som viser at han ligger bak kongresskvinne Tammy Duckworth (D) 43-40.

Kansas senator & distrikt 4: Kongressmann Mike Pompeo vil ikke utelukke en intern utfordring mot senator Jerry Moran i det republikanske primærvalget. Pompeo har kommet med krass kritikk av Morans kortvarige velvillighet til å møte dommer Merrick Garland, president Barack Obamas kandidat til å ta over etter avdøde høyesterettsdommer Antonin Scalia.

Louisiana senator: Guvernør John Bel Edwards (D) har gitt sin støtte til tjenestekommissær Foster Campbell, som er en av tre demokrater i racet.

Pennsylvania senator: En måling fra Harper gir tidligere kongressmann Joe Sestak en 41-31 ledelse over tidligere miljøminister Katie McGinty i det demokratiske primærvalget.

 

Alaska distrikt 1: Forretningsmann og journalist Steve Lindbeck vil stille for demokratene mot kongressmann Don Young (R).

Arizona distrikt 5: Tidligere fylkesråd Don Stapley stiller i det republikanske primærvalget i dette åpne setet.

Florida distrikt 1: Veteran James Zumwalt vil stille i det republikanske primærvalget i dette åpne setet.

Indiana distrikt 9: Forretningsmann Trey Hollingsworth har offentliggjort en intern måling som gir ham ledelsen i det republikanske primærvalget, med 28%. Justisminister Greg Zoeller har 16%, mens de to delstatssenatorene Erin Houchin og Brent Waltz har 8% hver.

Rhode Island distrikt 1: Delstatsrepresentant Karen MacBeth, som skiftet side fra demokrat til republikaner for to uker siden, vil stille mot kongressmann David Cicilline (D) til høsten.

Tennessee distrikt 6: Tidligere delstatsrepresentant Joe Carr, som tok knappe 41% i det republikanske primærvalget mot senator Lamar Alexander i 2014, vil stille mot kongresskvinne Diane Black (R).

Wisconsin distrikt 8: Fylkesråd Tom Nelson (D) vil stille til dette åpne setet.

 

Maryland lokal: En meningsmåling fra University of Baltimore gir delstatssenator Catherine Pugh en 31-25 ledelse over tidligere borgermester Sheila Dixon i det demokratiske primærvalget. En tilsvarende måling fra mars ga Pugh bare 26-24 ledelse.

Oregon lokal: En måling fra SurveyUSA viser finansminister Ted Wheeler med en overlegen 38-8 ledelse på fylkesråd Jules Bailey foran første runde av borgermestervalget i Portland i mai. Dersom ingen tar over 50% går de to med flest stemmer videre til november.

Pennsylvania justis: Harper har også målt det demokratiske nominasjonsvalget til justisminister og finner fylkesråd Josh Shapiro i ledelsen med 33%, mot 17% for fylkesadvokat Stephen Zappala og 16% for fylkesadvokat John Morganelli.

Wisconsin lokal: Borgermestervalget i Milwaukee tirsdag endte med gjenvalg til borgermester Tom Barrett. Han slo det uavhengige bystyremedlemmet Bob Donovan 70-30. I tillegg vant den konservative høyesterettsdommeren Rebecca Bradley en full tiårsperiode med 53-47 over progressive JoAnn Kloppenburg.