Den legendariske TV-serien «That 70’s Show» startet alltid med et «Hello Wisconsin!»

I dag er det primærvalg i Wisconsin. Cruz og Sanders er favoritter i ostestaten.

Valglokalene stenger kl.03:00 i natt, norsk tid. Du kan følge opptellingen hos Associated Press (linken vil bli aktiv i løpet av tirsdag kveld).

DEMOKRATENE

Demokratene velger 86 bundne delegater fra Wisconsin; 57 velges fra de 8 kongressdistriktene (5-11 fra hvert) og de siste 29 velges basert på resultatet i delstaten som helhet. Som alltid er det en 15% sperregrense i delstaten og de enkelte distriktene for å få delegater.

Meningsmålingene spriker, fra en 6 prosentpoengs ledelse for Hillary Clinton, til en 6 prosentpoengs ledelse til Bernie Sanders. Snittet gir en ledelse på 2 prosentpoeng til sistnevnte, men her kan det altså gå begge veier.

Delstaten er blant de hvitere i USA og det er flere universitetsbyer med mange potensielle Bernie-velgere. Minoritetene er stort sett konsentrert i storbyen Milwaukee. På den annen side har Clinton vist seg litt sterkere enn Sanders i primærvalg, og hun tapte også stort for Obama her i 2008.

Vi tipper seier til Sanders i natt, men det blir trolig jevnt.

REPUBLIKANERNE

Republikanerne sender 42 delegater fra Wisconsin; 24 velges fra de 8 kongressdistriktene (3 fra hvert), der vinneren av distriktet tar alle delegatene og de siste 18 går til den som har flest stemmer i hele delstaten.

Meningsmålingene de siste to ukene har alle vist seier til Ted Cruz, men med alt fra 1 til 10 prosentpoengs margin ned til Donald Trump (snittet viser 7 prosentpoeng).

Som vanlig i republikanske valg kommer imidlertid de fleste delegatene fra kongressdistriktene, og i områdene rundt Milwaukee og delstatshovedstaden Madison, er faktisk også John Kasich med i delegatkampen.

På grunn av stor forskjell i antall republikanske velgere fra distrikt til distrikt, kan vi utmerket godt se et resultat i natt der én kandidat vinner delstaten, mens en annen vinner flest kongressdistrikt.

Vi tipper uansett at Cruz både vinner staten og tar flest delegater i Wisconsin.