Valgsnacks mandag 4. april

Påmeldingsfristen for kongressvalg gikk ut i Missouri, South Carolina, South Dakota og Virginia i forrige uke; sjekk delstatssidene for fullstendig oversikt. I tillegg er endelig den komplette kandidatlisten i California klar, tre uker etter at fristen der gikk ut. I denne uken er det påmeldingsfrist i Colorado og New Jersey på mandag og Tennessee på torsdag.

 

North Dakota senator: Demokratenes årsmøte nominerte delstatsrepresentant Eliot Glassheim til Senatet. Republikanerne valgte å renominere senator John Hoeven.

 

Arizona distrikt 5: Tidligere direktør for delstatens naturparker, Bryan Martyn stiller i det republikanske primærvalget til dette åpne, konservative setet.

California distrikt 44: Delstatssenator Isadore Hall (D) har offentliggjort en intern måling som gir ham en klar ledelse over resten av feltet. Hall har 35%, mot 10% for republikaneren Christopher Castillo og de andre demokratene enda lenger bak.

Iowa distrikt 3: Veteran Jim Mowrer (D), som utfordret kongressmann Steve King (R) i det fjerde distriktet i 2014, har offentliggjort en intern måling som gir ham ledelsen i det demokratiske primærvalget for det 3. distriktet. Mowrer har 36% mot 17% for advokat Desmund Adams og 13% for investor Mike Sherzan.

Nevada distrikt 3: Forretningsmann Danny Tarkanian har sluppet en intern måling av det republikanske primærvalget i dette åpne vippesetet. Han lå selv i ledelsen med 37%, foran delstatsrepresentant Michele Fiore med 11% og delstatssenator Michael Roberson med 9%.

New Hampshire distrikt 1: Forretningsmann Rick Ashooh stiller i det republikanske primærvalget. Kongressmann Frank Guinta (R) har vært i trøbbel pga. snusk rundt valgkampfinansiering og det å beseire ham i primærvalget er trolig den beste måten å sikre at dette vippesetet forblir republikansk.

North Dakota distrikt 1: Det demokratiske delstatsmøtet har nominert advokat og indianeraktivist Chase Iron Eyes som partiets kandidat til Representantenes hus. Republikanerne renominerte kongressmann Kevin Cramer.

 

Alabama guvernør: Guvernør Robert Bentley (R) er i hardt vær for tiden, etter at den sparkede sjefen for delstatspolitiet anklaget ham for å ha misbrukt delstatsressurser i et forsøk på å holde hemmelig et forhold til en av sine politiske rådgivere. Delstatsrevisor Jim Zeigler (R) har bedt Alabamas etikkommisjon om å etterforske forholdet, noe den har bekreftet at den vil gjøre. Delstatsrepresentant Ed Henry (R) har allerede lansert et forslag om riksrett mot sin partifelle. Bentley på sin side avviser alle antydninger om at han bør gå av, men rådgiveren han skal ha hatt et forhold til, Rebekah Mason, har alt gått av.

New Hampshire guvernør: Tidligere borgermester i Portsmouth, Steve Marchand (D) stiller til guvernør.

North Dakota guvernør & viseguvernør: Demokratenes delstatsårsmøtet har nominert delstatsrepresentant Marvin Nelson til guvernør og delstatssenator Joan Heckaman til viseguvernør. På republikansk side fikk justisminister Wayne Stenehjem litt over 50%, men må ut i primærvalg i juni mot investor Doug Burgum. Delstatsårsmøtet nominerte delstatssenator Nicole Poolman til viseguvernør.

North Dakota revisor: Republikanernes delstatsårsmøte har gitt støtte til veteran Joshua Gallion som erstatter for avtroppende delstatsrevisor Bob Peterson.

North Dakota finans: Republikanernes delstatsårsmøte har gitt støtte til sittende finansminister Kelly Schmidt. Demokratene har så langt ingen kandidater og påmeldingsfristen går ut mandag 11. april.

North Dakota tjeneste: Republikanernes delstatsårsmøte har gitt støtte til sittende tjenestekommisjonær Julie Fedorchak. Demokratene har så langt ingen kandidater og påmeldingsfristen går ut mandag 11. april.

North Dakota skole: Republikanernes delstatsårsmøte har gitt støtte til sittende skoleinspektør Kirsten Baesler. Hennes motkandidat, lærer Joseph Chiang, vil trolig ta fighten til primærvalget i juni. Demokratene har så langt ingen kandidater og påmeldingsfristen går ut mandag 11. april.

North Dakota forsikring: Republikanernes delstatsårsmøte har gitt støtte til lobbyist Jon Godfread. Demokratene har så langt ingen kandidater og påmeldingsfristen går ut mandag 11. april.