Valgsnacks mandag 28. mars

Påmeldingsfristen for kongressvalg gikk ut i North Carolina fredag. Domstolen som foreskrev omtegningen har dog ennå ikke godkjent de nye distriktene, så her kan det fortsatt bli endringer. Denne uken går fristen ut i Missouri og South Dakota tirsdag, South Carolina onsdag og Virginia torsdag. Til helgen er det dessuten delstatsårsmøter i North Dakota og disse vil i praksis foreta nominasjonene til nesten alle vervene.

 

Kongressen: Flere store og pengesterke republikanske organisasjoner har startet artilleriet mot demokratene tidlig i år, i håp om at republikanerne skal beholde flertallet i Kongressen, selv med Donald Trump på toppen av stemmeseddelen.

 

Vermont senator: Forretningsmannen Scott Milne, som kom sjokkerende nær å slå guvernør Peter Shumlin (D) i 2014, blir republikanernes kandidat til Senatet, mot senator Pat Leahy (D).

 

Florida distrikt 1: Delstatsrepresentant Matt Gaetz (R) stiller i dette åpne setet.

Florida distrikt 2: Tidligere føderal aktor Ken Sukhia stiller for republikanerne i dette åpne, omtegnede setet.

 

Colorado viseguvernør: Guvernør John Hickenlooper (D) vil nominere Donna Lynne (D) til ny viseguvernør. Lynne kommer fra en jobb i helsesektoren. Den sittende viseguvernøren, Joe Garcia (D) ønsker å vende tilbake til utdanningssektoren.

New Hampshire guvernør: Delstatssenator Jeannie Forrester stiller til den republikanske nominasjonen til dette åpne vervet.

North Dakota viseguvernør: Guvernørkandidat og delstatsrepresentant Marvin Nelson (D) har valgt delstatssenator Joan Heckaman (D) som sin viseguvernørkandidat.

South Carolina guvernør: Den tidligere demokratiske delstatssenatoren (og for en kort periode viseguvernøren) Yancey McGill skifter parti til republikanerne. Samtidig annonserer han at han er kandidat til guvernør i 2018. McGill var kjent som en svært sentrumsorientert demokrat.

Vermont guvernør: Tidligere delstatssenator og diplomat Peter Galbraith stiller i det demokratiske primærvalget til guvernørembetet.