Enken etter president Ronald Reagan, Nancy Davis Reagan døde i California søndag 6. mars etter flere år med sviktende helse. Dødsårsaken skal ha vært hjertesvikt.

Daværende Nancy Davis giftet seg med Ronald Reagan da de fortsatt ‘bare’ var skuespillere, i 1952 og sto trofast ved hans side da den politiske karrieren tok av; først som guvernør i California og senere i Det hvite hus.

Hun var tidvis kontroversiell som førstedame og hadde flere konflikter med den politiske staben som et resultat av hennes sterkt overbeskyttende engasjement for presidenten. Hun var allikevel godt likt blant velgerne.

Forholdet til avkommet var ikke alltid like godt som til ektemannen, men da Ronald be diagnostisert med Alzheimer i 1994 ble familien også samlet. I over 20 år jobbet Nancy Reagan for mer forskning på Alzheimer. I tillegg drev hun en stiftelse mot narkotika som hun hadde startet rett etter tiden som presidentfrue.

Nancy Davis Reagan vil bli gravlagt ved siden av sin ektemann, på plenen utenfor Ronald Reagan Presidential Library i Simi Valley, California.

CA Reagan grave

Ronald Reagans gravsted i Simi Valley, California. Innskriften på monumentet lyder:
«I know in my heart that man is good, that what is right will always eventually triumph,
and there is purpose and worth to each and every life