Demokratene hadde valg i 3 delstater på lørdag; Kansas, Louisiana og Nebraska. Her var spenningen betraktelig mindre enn på republikansk side.

Demokratene i både Kansas og Nebraska er bare så-som-så når det gjelder å organisere valgmøter og å formidle resultater fra dem, så det både varte og rakk. Endelig, rundt samme tid som Louisiana stengte, kom det endelig noen resultater. De var i pakt med spådommene.

I Kansas (33 delegater) tok Bernie Sanders en klar seier, med 68% og 23 delegater mot 32% og 10 delegater for Hillary Clinton.

I Nebraska (25 delegater) var det jevnere, med 55% og 14 delegater til Sanders, og 45% og 10 delegater til Clinton.

På forhånd var det ventet at Clinton skulle vinne overlegent i Louisiana (51 delegater), ikke minst fordi delstaten har USAs nest høyeste andel svarte velgere. Så fort stemmelokalene stengte, erklærte alt som var av amerikansk presse at hun hadde vunnet.

Sluttresultatet ble 71% og 35 delegater til Clinton, og 23% og 10 delegater til Sanders. Jeg går ut ifra at disse tallene, som er altfor lave, ikke inkluderer alle delegatene fra de ulike kongressdistriktene.

Konklusjon

Bernie Sanders vinner over halvparten av de hvite stemmene i de fleste stater, men Hillary Clinton vinner over 80% av de svarte og et flertall av de latinske stemnene.

Bernie vinner små stater, mens Hillary vinner de delegatrike.

Med det utgangspunktet er det umulig for Sanders å konkurrere.

Som sagt på fredag: Bare FBI kan nå frata Hillary Clinton den demokratiske presidentnominasjonen.

Les også:

Cruz i siget, Rubio sliter

Coverfoto: Gage Skidmore.