Valgsnacks mandag 29. februar

Tirsdag er det primærvalg i Alabama, Arkansas og Texas. Komplett oversikt for kongressvalgene + litt om presidentvalget i de tre statene kommer tirsdag morgen og vil også bli linket i morgenkaffen den dagen.

 

Florida senator: Den velstående forretningsmannen Carlos Beruff ble torsdag den femte seriøse republikanske kandidaten til å ville erstatte Marco Rubio i Senatet.

Illinois senator: En ny måling fra South Illinois University foran primærvalget 15. mars, gir senator Mark Kirk (R) en trygg 53-14 ledelse på sin primær konkurrent, forretningsmann James Marter. I det demokratiske primærvalget har kongresskvinne Tammy Duckworth en like solid 52-6-4 ledelse over advokat Andrea Zopp og delstatssenator Napoleon Harris.

Louisiana senator: Forretningsmann Josh Pellerin og tjenestekommissær Foster Campbell vil stille som demokrater i det stadig mer overbefolkede primærvalget til Senatet.

South Dakota senator: Demokratene har endelig en lys levende kandidat å stille mot senator John Thune (R), i motsetning til 2010, da Thune ble valgt uten motstand. Jay Williams heter slaktofferet. Han er forretningsmann og skolestyremedlem i småbyen Yankton.

 

Arizona distrikt 5: Kongressmann Matt Salmon (R) tar ikke gjenvalg. Distriktet skal være trygt republikansk. Lederen av delstatssenatet, Andy Biggs (R) annonserte sitt kandidatur umiddelbart etter, og har allerede Salmons støtte.

Florida distrikt 10 & 11: Kongressmann Dan Webster (R) flytter fra det 10. til det 11. distriktet. Distriktet hans ble tegnet om av en domstol og gjort vanskelig vinnbar for en republikaner, mens det 11. er trygt republikansk. Fra før stiller Justin Grabelle, som er tidligere stabssjef for avtroppende kongressmann Ted Nugent, og rancher Kelly Rice i det republikanske primærvalget.

Michigan distrikt 1: Tidligere generalløytnant i marinekorpset, Jack Bergman, blir tredje republikaner til å stille i dette åpne setet.

Michigan distrikt 10: Delstatsrepresentant Anthony Forlini (R) stiller til dette åpne setet.

New Hampshire distrikt 1: Delstatsrepresentant Pam Tucker blir tredje seriøse republikaner i dette primærvalget. Hennes inntreden vil trolig styrke sjansene for at den skandalerammede kongressmannen Frank Guinta blir renominert.

New Jersey distrikt 9: Tidligere borgermester i Paterson, Jeffery Jones vil stille mot kongressmann Bill Pascrell i det demokratiske primærvalget. De to har vært fiender siden de satt i bystyret sammen tidlig på 1990-tallet.

North Carolina distrikt 13: Delstatssenator Andrew Brock (R) vil stille i dette setet, som i henhold til nytegningen ikke har noen kongressmedlemmer boende i seg. En føderal domstol kan dog fortsatt gjøre endringer i det nye kartet.

Ohio distrikt 8: En intern måling for delstatssenator Bill Beagle gir ham ledelsen i det republikanske primærvalget 15. mars, som igjen er en forløper for suppleringsvalget 7. juni. Beagle har 20% mot 8% hver for delstatsrepresentant Tim Derickson og forretningsmann Warren Davidson.

Tennessee distrikt 8: Den første demokraten har meldt seg i dette åpne setet; assisterende distriktsadvokat og veteran Michael McCuskey.

 

Missouri finans: Delstatssenator Dan Brown (R) stiller noe overraskende til finansministerjobben. Han hadde nemlig tidligere gitt sin støtte til kollega og nå konkurrent, delstatssenator Eric Schmitt.