Valgsnacks mandag 22. februar

Påmeldingsfristen gikk ut i Pennsylvania på tirsdag.

 

Connecticut senator: TV-kommentator Larry Kudlow (R) vil allikevel ikke stille mot senator Richard Blumenthal (D). Kudlow lovet i fjor å stille dersom Blumenthal stemte for president Barack Obamas avtale med Iran, men pinglet altså ut.

Indiana senator: Valgstyret i Indiana valgte fredag å forkaste klagene fra senatskandidat Marlin Stutzman (R) og det demokratiske delstatspartiet og godkjente de signaturene senatskandidat Todd Young (R) har levert inn. Stutzman og demokratene mente at Young, som hele tiden har vært favoritt til å vinne valget, ikke hadde nok akseptable underskrifter i det sterkt demokratiske 1. distriktet.

 

Louisiana distrikt 3: Forretningsmann Gus Rantz (R) stiller i dette åpne setet, sammen med advokat og tidligere ambassadør til Øst-Timor, Grover Rees.

Louisiana distrikt 4: Nok en republikaner melder seg på i dette åpne setet, denne gang bystyremedlem i Shreveport, Oliver Jenkins.

Pennsylvania distrikt 2: Delstatsrepresentant Brian Sims trakk seg fra den demokratiske nominasjonskampen tirsdag og ga sin støtte til kollega Dwight Evans, som fra før var ansett som kongressmann Chaka Fattahs farligste utfordrer. Fattah har, til tross for at han er under en føderal korrupsjonsetterforsking, fått støtte fra så langt fire viktige fagforeninger.

Wisconsin distrikt 8: Delstatssenator Frank Lasee (R) blir første erklærte kandidat i dette åpne setet. Samtidig er det blitt kjent at avtroppende kongressmann Reid Ribble (R) blir sjef for taktekkernes nasjonale organisasjon når han går av.

 

Montana skole: Delstatssenator Elsie Arntzen (R) stiller til dette vervet.

North Carolina lokal: En føderal domstol påla delstatsforsamlingen å tegne nye kart innen fredag 19.2. Vi får se om delstatsforsamlingens nye kart tilfredsstiller dommerne. Delstatsforsamlingen vedtok i tillegg 7. juni som ny dato for nominasjonsvalgene, med ny kvalifiseringsperiode 16-25 mars. I tillegg vil andre valgrunde bli sløyfet i år.

Pennsylvania justis: Justisminister Kathleen Kane (D) annonserte tirsdag at hun allikevel ikke ville ta gjenvalg. Kane er fortsatt under etterforsking for lekkasje og mened og en riksrettssak er under oppseiling i delstatsforsamlingen.

Washington revisor: Fylkesråd Pat McCarthy (D) vil stille til dette vervet.

West Virginia guvernør: En ny meningsmåling av den demokratiske guvernørnominasjonen gir forretningsmann Jim Justice 32% mot 25% for tidligere aktor Booth Goodwin og 23% for delstatssenator Jeff Kessler. Republikanernes kandidat, delstatssenator Bill Cole ligger under 39-49 for Justice, men leder 44-43 på Goodwin og 45-40 på Kessler.

Wisconsin lokal: Milwaukee avholdt første runde av borgermestervalget på tirsdag og sittende borgermester Tom Barrett (46%) og bystyremedlem Bob Donovan (34%) gikk videre til andre runde 5. april. Begge er demokrater.