Hillary Clinton vant caucusvalget mot Bernie Sanders i Nevada, men det ble jevnt.

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton reiste seg etter det sviende nederlaget i New Hampshire. Hun slo senator Bernie Sanders (I-Vermont) i ”The Silver State.”

Målingene har den siste tiden vist et tett løp mellom de to demokratiske kandidatene i Nevada. Jevnt ble det også: 52,1 % mot 47,8 % (med 81 % av stemmene opptalt). Clinton vant takket være en godt organisert valgkamp i hele Nevada.

Mer om resultatene i ukas AMPOLCAST:

Sanders ringte Clinton i suiten hennes på Caesars Palace for å gratulere henne med seieren kort tid etter det ble klart at Clinton kom til å vinne.

Det var stor spenning knyttet til utfallet i Nevada etter Sanders’ gode resultater i både Iowa, der han endte opp rett bak Clinton, og i New Hampshire, der han vant med over 20 prosentpoeng.

Mens begge disse statene har en stor hvit befolkning, og slik sett ikke er ulike Sanders’ hjemstat Vermont rent demografisk, har Nevada en langt mer variert befolkning, med en vesentlig andel latino-velgere.

Clintons strategi har gått ut på å gjenskape velgerkoalisjonen som president Obama vant med i 2008, der blant andre svarte- og latino-velgere var sentrale.

I en valgkamp som var ventet å bli preget av én klar demokratisk frontrunner i Hillary Clinton, har Sanders gitt henne uventet sterk konkurranse. Hun er fortsatt favoritt til å vinne nominasjonen, men valgkampen er langt fra over.

Målingene fra South Carolina, som er neste stat ut for demokratene med primærvalg lørdag 27. februar, er langt mer lovende for Clinton enn de var i Nevada. Foreløpig har hun en ledelse på hele 24 prosentpoeng. Sanders må gjøre det langt bedre blant svarte velgere dersom han skal gjøre det spennende i South Carolina.

For dem som følger valgkampen er det også interessant legge merke i hvordan media omtaler resultatene fra Nevada.

Mens noen medier valgte å portrettere resultatene som en seier til Clinton, valgte andre å fremheve den smale marginen mellom kandidatene.

FiveThirtyEights Jody Avirgan listet opp følgende mediereaksjoner fra ulike mediehus lørdag ettermiddag lokal tid:

  • “Wins” (CBS, CNN, Fox, AP, LAT, WaPO, Vox, ABC)
  • “Defeats” (The Hill, Politico)
  • “Holds off” (NYT)
  • “Held serve” (FiveThirtyEight)
  • “It was close” (Buzzfeed)
  • “Edges” (NBC)
  • “Narrow win” (Politico2016)
  • Og vi…: «Etterlengtet» (AmerikanskPolitikk.no)

Clintons valgkampteam puster nå lettet ut. Reisende pressesekretær for Clinton-kampanjen tweetet følgende etter at Fox News kunngjorde Clinton som vinneren i Nevada:

Coverfoto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.