Jeb Bush har blitt avskrevet i lang tid, men super-PACen Right to Rise har fortsatt millioner på bok. Nå fornyer de angrepene på Donald Trump:

Det er sent, men tv-reklamen overfor («Suck ups») er en fengende og tettpakket drittpakke rettet mot Trump fra Bush-vennene i super-PACen Right to Rise.

Marco Rubio blir samtidig avskrevet som en liten robot (jf. tv-debatten i New Hampshire og robotene som har dukket opp på valgkamparrangementene hans den siste tiden).

Bush havnet på 6. plass i Iowa, og på 4. plass i New Hampshire. Det viktigste for Bush & Co var at han kom foran Rubio i New Hampshire etter sistnevntes sterke 3. plass i Iowa. Det klarte den tidligere Florida-guvernøren (63) akkurat: Bush havnet 1278 stemmer foran Rubio…

I South Carolina, som stemmer den 20. februar, får Jeb nå hjelp fra storebroren George W. Bush.

W. tar turen til uka, og preger allerede tv-skjermene i The Palmetto State. Også denne reklamen er betalt av super-PACen Right to Rise, som hadde 58 millioner dollar på bok ved utgangen av januar:

Håpet er at den tidligere presidentens popularitet (i South Carolina) skal bidra til starten på en snuoperasjon for Bush.

Snuoperasjonen avhenger i tillegg av at de nevnte angrepene på motstanderne faktisk slår an i South Carolina. Her er en annen variant av Trump-angrepet fra Right to Rise:

Trump og Cruz er favoritter i South Carolinas republikanske primærvalg. Bush håper å klatre opp enda en plassering fra 4. plassen i New Hampshire. Minst.

Vi venter nå spent på flere ferske South Carolina-målinger, slik at vi kan få et bedre inntrykk av stilingen der, og av hvordan utfallet i New Hampshire preger det hele. Jeg tar turen på tirsdag.

Oppdatering: Det gikk ikke akkurat veien for Bush. Han kastet inn håndkleet etter en meget svak 4. plass i South Carolina.

Coverfoto: Jeb Bush smiler så godt han kan under et valgkamparrangement i Des Moines, Iowa, 27. januar 2016. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.