Valgsnacks mandag 8. februar

Påmeldingsfristen gikk ut i Maryland onsdag og Indiana fredag. Sjekk delstatssidene for full oversikt!

Kentucky senator: Senator Rand Paul (R) innstilte onsdag sin presidentkampanje og konsentrerer seg nå om gjenvalget i Kentucky.

Louisiana senator: Advokat Caroline Fayard blir den første demokraten til å melde seg på i kampen om dette åpne setet. Hun kommer fra en betydningsfull politisk familie og var partiets kandidat til viseguvernør ved suppleringsvalget i 2010. Hun skapte bølger i 2011 da hun uttalte at hun ‘hatet republikanere’. Det gjorde ikke saken så mye bedre at hun litt senere irriterte demokrater ved å ta avstand fra Obama.

Ohio senator: En uavhengig gruppe som støtter kandidaturet til bystyremedlem P. G. Sittenfeld har brukt 700.000 dollar på en reklame som angriper Sittenfelds konkurrent, tidligere guvernør Ted Strickland for å være for vennlig innstilt til våpenlobbyen. Spesifikt bruker de radioklipp der Strickland skryter av sin A+ rating fra NRA. Reklamen kan være virkningsfull i primærvalget, men det er tvilsomt om den vil være til noe hjelp i november.

Florida distrikt 10: En intern måling av det demokratiske primærvalget for tidligere politisjef Val Deming finner henne i tet med 44%, mot 24% for delstatssenator Geraldine Thompson og 7% for forretningsmann Bob Poe.

Florida distrikt 26: Tidligere kongressmann Joe Garcia (D) vil stille i det demokratiske primærvalget. Før han evt. kan få omkamp mot nåværende kongressmann Carlos Curbelo (R), må han bekjempe tidligere viseguvernørkandidat Annette Taddeo (D).

Louisiana distrikt 4: Lege Trey Baucum (R) melder seg på i dette åpne, trygt republikanske setet. Han blir neppe den siste.

Pennsylvania distrikt 2: Philadelphias borgermester Jim Kenney (D) har gitt sin støtte til delstatsrepresentant Dwight Evans, som prøver å slå ut den skandalerammede kongressmannen Chaka Fattah i det demokratiske primærvalget i april. Evans, som er svart, støttet den hvite Kenney ved fjorårets borgermestervalg.

Virginia distrikt 5: Republikanerne i dette distriktet har vedtatt at nominasjonen for 2016 skal foretas på et distriktskonvent 14. mai i stedet for ved primærvalget 14. juni. Kongressmann Robert Hurt tar ikke gjenvalg og fem republikanere kjemper så langt om nominasjonen.

 

North Carolina lokal: En føderal domstol har erklært North Carolinas kongressdistrikt for grunnlovsstridige og gitt delstatsforsamlingen frist til 19. februar med å tegne nye. Påmeldingsfristen er for lengst ute, forhåndsstemmingen i gang og primærvalgene avholdes 15. mars, så det er mulig at en ventet anke til Høyesterett vil lykkes.

Virginia justis: Advokat John Adams, som jeg nevnte som republikansk guvernørkandidat i onsdagens valgsnacks er kandidat til justisminister, ikke guvernør. Han møter delstatsrepresentant Robert Bell i nominasjonsstriden.