Valgsnacks onsdag 3. februar

Påmeldingsfristen gikk ut i New Mexico tirsdag! Den går ut i Maryland onsdag og Indiana fredag. Sjekk delstatssidene for full oversikt!

 

Georgia distrikt 3: Nok en republikaner melder seg på i dette trygge, åpne setet: Forretningsmann Richard Mix.

Indiana distrikt 3: Tidligere fylkesråd og medarbeider for kongressmann Marlin Stutzman, veteran Kevin Howell slenger seg på i kampen for kongressmannens sete (Stutzman stiller til Senatet).

Maryland distrikt 4: To demokratiske kandidater melder seg av racet i forkant av onsdagens påmeldingsfrist; delstatsrepresentant Dereck Davis og tidligere fylkesråd Ingrid Turner. Det er fortsatt seks kandidater igjen.

Nevada distrikt 2: Lege og partiets kandidat i 2014, Vance Alm stiller på ny for demokratene.

Oklahoma distrikt 4: Veteran Shawn Roberts blir republikaner nummer to til å utfordre partifelle og kongressmann Tom Cole. Distriktet er trygt republikansk.

Pennsylvania distrikt 8: Delstatsrepresentant Tom Petri har trukket seg fra den republikanske nominasjonsstriden. Dermed ser det ut til at veien i stor grad er ryddet for Brian Fitzpatrick, bror av avtroppende kongressmann Mike Fitzpatrick.

Tennessee distrikt 8: Kongressmann Stephen Fincher (R) tar ikke gjenvalg. Distriktet er solid republikansk og seks seriøse kandidater har alt meldt seg: Radiolog George Flinn, fylkesfunksjonær Tom Leatherwood, delstatsrepresentant Steve McManus, delstatssenator Brian Kelsey, ex-føderal aktor David Kustoff og fylkesråd Steve Basar. Flere navn kan definitivt komme før påmeldingsfristen 7. april.

 

Arizona lokal: Et forslag er lansert i delstatsforsamlingen om å gi delstaten et viseguvernørembete.

Michigan lokal: Demokrater og tilliggende grupper er i gang med å samle inn underskrifter for å få til en folkeavstemning om å holde guvernørvalgene i presidentvalgår. Tankegangen bak er at oppslutningen er større ved presidentvalg; det skjulte motivet er selvsagt at minoritetsgrupper, som overveldende stemmer demokratisk, sjelden møter opp i mellomvalgår.

Virginia lokal: USAs høyesterett har avslått å blokkere det nye kartet for de 11 kongressdistriktene i delstaten, som ble tegnet av en føderal domstol. Høyesterett skal behandle hele saken i løpet av våren, men det er uvisst når de avsier dom, og hva resultatet blir.

Virginia guvernør: Tidligere jurist i administrasjonen til George W. Bush, John Adams stiller til den republikanske nominasjonen.