Valgsnacks mandag 1. februar

Påmeldingsfristen gikk ut i Kentucky på tirsdag og i West Virginia på lørdag. Den går ut i New Mexico tirsdag, Maryland onsdag og Indiana fredag. Sjekk delstatssidene for full oversikt!

 

Colorado senator: Forretningsmann Jack Graham blir republikaner nummer ørten til å prøve å vinne senatsnominasjonen i år. Graham har trolig penger nok til å ha en sjanse her; han startet ballet med å spytte inn en million dollar av egne midler.

Louisiana senator: Tidligere delstatssenator Troy Hebert, som startet karrieren som demokrat før han ble uavhengig, vil stille til Senatet.

Pennsylvania senator: Republikanske Harper har målt det demokratiske primærvalget til senator og finner tidligere admiral og kongressmann Joe Sestak i tet med 33%, tidligere guvernørstabssjef Katie McGinty med 28% og borgermester John Fetterman med 11%.

Wisconsin senator: Tidligere senator Russ Feingold (D) har en 50-37 ledelse på senator Ron Johnson (R) ifølge en måling fra Marquette University. Målingen bekrefter at Johnson er republikanernes mest utsatte senator i år.

Alabama distrikt 2: Kongresskvinne Martha Roby har offentliggjort en intern måling som gir henne en 72-16 ledelse på Tea Party-aktivist Becky Gerritson i det republikanske primærvalget.

California distrikt 48: Tidligere delstatsrepresentant og fylkespartileder Scott Baugh stiller mot kongressmann Dana Rohrabacher. Begge er republikanere.

Colorado distrikt 7: Bystyremedlem Bruce Baker (R) stiller mot kongressmann Ed Perlmutter (D).

Connecticut distrikt 5: Borgermester Clay Cope stiller for republikanerne i dette setet, som er helt på kanten av hva partiet kan ha håp om å vinne i et presidentvalgår.

Georgia distrikt 3: Både borgermester Drew Ferguson og forretningsmann Jim Pace stiller for republikanerne i dette åpne, tungt konservative setet.

Maryland distrikt 1: Tidligere borgermester Jim Ireton (D) vil stille for demokratene i dette trygt republikanske setet.

Maryland distrikt 2: Delstatsrepresentant Pat McDonough (R) vil stille i dette trygt demokratiske setet. Han er ikke på valg før i 2018, så han har ingenting å tape.

Maryland distrikt 8: Som om ikke dette demokratiske primærvalget hadde nok deltagere, slenger nå den velstående vinselgeren David Trone seg på. Han blir kandidat nummer åtte i dette trygge setet.

Minnesota distrikt 3: Lobbyist Jon Tollefson (D) vil stille mot kongressmann Erik Paulsen (R). Distriktet er politisk jevnt, men Paulsen har vært ganske trygg.

Texas distrikt 1: Rancher Simon Winston har lånt sin egen kampanje over 300.000 dollar og har nå mer penger på bok enn kongressmann Louie Gohmert. Dermed kan dette republikanske nominasjonsvalget bli mer interessant enn noen hadde trodd på forhånd.

Wisconsin distrikt 8: Kongressmann Reid Ribble (R) tar ikke gjenvalg. Han ble valgt inn i jubelåret 2010 og har vært trygg i de siste to valgene. Setet er imidlertid mer jevnt på papiret, så her kan det fort komme mange kandidater fra begge partier.

Wyoming distrikt 1: Som ventet vil Liz Cheney, datter av tidligere visepresident Dick Cheney og feilslått kandidat til senatsnominasjonen i 2014, melde seg på til nominasjonen for dette åpne, trygt republikanske setet.

 

Indiana skole: Skoleinspektør for Yorktown, Jennifer McCormick vil søke den republikanske nominasjonen mot delstaten skoleinspektør Glenda Ritz. Disse nominasjonene avgjøres på partienes delstatskonventer. Ritz er for øvrig den eneste demokrat som innehar et delstatsverv i Indiana.

New Mexico admin: Delstatsrepresentant Nora Espinoza blir første republikaner til å stille til administrasjonsminister.

Pennsylvania justis: Harper har også målt det demokratiske primærvalget til justisminister og finner sittende minister, den skandalerammede Kathleen Kane i tet, med 31%, distriktsadvokat Stephen Zappala 18%, fylkesråd Josh Shapiro 13% og distriktsadvokat John Morganelli 9%.